Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Hadik (2022)

Hadik
Filmadatlap
 
19
Szereplők
4
Vélemények
41
Képek
5
Videók
Hadik

Galéria (41)

Trill Zsolt
Molnár Áron
Trill Zsolt
Molnár Áron
Szabó Győző
Trill Zsolt
Mucsi Zoltán
Reviczky Gábor
Szabó Győző
Trill Zsolt
Szabó Győző
Szabó Győző
Trill Zsolt
Molnár Áron
Szabó Győző
Molnár Áron
Szabó Győző
Trill Zsolt
Molnár Áron
Trill Zsolt
Trill Zsolt
Trill Zsolt
Szabó Győző

Videók (5)

 
[email protected]   2023. 03. 15.

legújabb vélemény

0
Kalandfilmként remek

Remek szórakozás megnézni ezt a filmet, ha úgy ülsz be a moziba, hogy ez egy kalandfilm lesz. Mert az. Se több, se kevesebb.

 
mfos   2023. 03. 14.

0
Üde színfolt

9/10 nálam. Szerintem nagyon jó film, nem tökéletes, de fekszik a történet, jó a színészgárda, és nagyon szuperül játsszák el a szerepüket. Egyszer-kétszer volt némi vontatottság a filmben, de nem tartott sokáig. Izgalmasan néztem végig a moziban. :) A látványvilág és a párbeszédek megfelelőek, jó hangulatot adnak a filmnek. A poénok nem erőltetettek, amolyan „magyaros” poénok, amikhez a színészek is érezhetően hozzáadják a magukét. Van elegendő fantázia a filmben, de nincs túlragozva semmi. Az elmúlt egy-két év szuperhősös, Star Warsos, befásult és unalmas filmjei után nagy élményt okozott ez a film (de már önmagában is, hasonlítások nélkül). Sok véres jelenet nincs, látszik, hogy próbáltak erre is ügyelni, nagyon helyesen, nem a fröccsenő lekvárról kell szóljon egy film. Szívesen újranézném. :)

 
luba323   2023. 03. 09.

0

Kicsit vontatott és inkább hatáskeltő film, tele olyan látványvilággal, ami szerintem egyszerűen már idejétmúlt. Ezek a pillanatok inkább kínosnak mondhatók, mert valójában remek színészeket látok a filmben, akik érezhetően beleadtak, de még így is középszerű lett a Hadik.

 
Johnny   2023. 03. 10.

0

Mit mondjatnék, én nagyon vártam ezt a filmet, és nem mondom, hogy akkora nagy csalódás lett volna, de összességében szerintem a sztori nem annyira érdekes.

A film 89 013 480 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 50 797 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

note: a film 2x is szerepel az adatbázisban, gondolom ez volt az előzetes linkje: https://www.mafab.hu/movies/hadik-556904.html

(Dorkateo )
 

A Hadik akciójeleneteinek megtervezésében a hollywoodi kaszkadőrszakértő, Steve Dent segédkezett, aki korábban a Robin Hood, Az ember gyermeke és az Amerika kapitány produkciókon is dolgozott.

(csd)
 

A film cselekménye megtörtént eseményeket dolgoz fel.

(csd)
 

A tervek szerint a Hadik forgatása 2021 őszén kezdődött, ennek megfelelően pedig a premier 2022 őszére várható.

(csd)
 

A Hadik rendezője Szikora János Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas, érdemes művész.

(csd)
 
A kurrens magyar történelmi film továbbra is képtelen úgy elmesélni egy valóban vászonra kívánkozó történetet, hogy közben túllépjen a korlátolt, szigorú értelemben vett jó-rossz bináris oppozíción. A jelenség alól a Hadik sem kivétel, sokkal inkább a szabály. több»
 
Vannak-e még hőseink, akikre felnézhetünk? Példaként tekintünk-e rájuk, vagy inkább meghaladott korok figuráit, elavult értékek itt felejtett hordozóit látjuk bennük? Elhisszük-e, hogy létezik a hősiesség? És ha létezik, van-e rá szükségünk, vagy elkergetjük? Hadik maradhat? több»
 
Mi a különbség a történelmi film és a politikai szándékból készült kurzusfilm között? A Hadik tökéletesen megmutatja. több»