Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Léghajósok (2019)

The Aeronauts
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
8
Képek
12
Videók
 
Emmersson   2021. 05. 26.

legújabb vélemény

0
Hangulatfilm

Tipikus "egyszernézős", de a jobb fajtából. Attól eltekintve, hogy a meteorológusunk társa sosem létezett, így nem is repülhettek együtt, kellemes kosztümös kalandfilmet láthattam. Nyomokban feszültséget és izgalmat is tartalmaz a történet, de a rendezés, a látvány elfedi e hiányosságot. Alapvetően ketten játszanak a játékidő javában, és azt kell mondjam, igen jól. Hatalmas előnye a filmnek, hogy nem erőltették a szerelem szálat.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 09.

1

Remek film és a legjobb hogy valós alapokon nyugszik a történet. Ma Művészmoziban volt szerencsém elcsípni ezt a filmet véletlenül és nagyon tetszett. Eddie Redmayne és Felicity Jones párosa látszik hogy már tökéletesen összeszokott. Szemkápráztatóan izgalmas kaland.


 
rainman   2020. 02. 21.

0

Régivágású kalandfilm nagyon szép, már-már tériszonyt keltő látvánnyal, és remek Soundtrackkel. De semmi több. Főleg nagyvásznas, egyszeri szórakozásnak jó, majd léphetünk is tovább.

 
Tom   2019. 12. 03.

1

Nem igazán tudtam, mire számítsak, a film eléggé semmitmondó, és reméltem, hogy nem egy túlheroizált történelmi filmecske lesz. De szerencsére akár van igazság alapja az egésznek, akár nincs, teljesen mindegy. A Léghajósok nagyon szórakoztató film, ... több»

 
marklar   2019. 12. 02.

1

Nem tagadom, hogy Eddie Redmaynetől én már nem sokat várok. Természetes voltak pár évek igazán zseniális alakításai, de mostanra szerintem kiderül, hogy csupán egy karakterszínész. Ettől eltekintve a Léghajósok pazar filmre sikeredett, remek történettel és lebilincselő hangulattal.

 
bart   2019. 11. 08.

1

Érdekes és izgalmas kalandfilm igazán lélegzetelállító felvételekkel. A témája is eredeti, kevés film foglalkozik feltalálókkal és találmányokkal. Itt ráadásul az egyik fő karakter nő, bár nem tudom, ez a vonal mennyire követi a valós eseményeket. M... több»

 
petej   2019. 12. 18.

0

Megkapó látványvilágú, végig feszültséggel teli szép film. Kár, hogy nem 3D-ben készült...

Galéria (8)

Felicity Jones
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Felicity Jones
Eddie Redmayne
Felicity Jones
Felicity Jones
Felicity Jones
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Felicity Jones

Videók (12)

A film összbevétele 2 907 225 dollár volt (imdb.com).

 

A 2014-es szintén valós eseményeken alapuló A mindenség elmélete után Felicity Jones és Eddie Redmayne ismét együtt állt a kamerák elé.

(hp)
 

Eddie Redmayne egy kisebb balesetet szenvedett a forgatás során, amikor az egyik léghajós jelenet során kificamította a bokáját. A színésznek néhány napig mankóval kellett járnia, de hamar felépült, hogy folytatni tudja a munkát.

(hp)
 

A valós eseményeket feldolgozó film Richard Holmes 2013-ban megjelent "Falling Upwards: How We Took to the Air" című könyvén alapszik.

(hp)
 

A Léghajósok világpremierje 2019. augusztus 30-án volt a Telluride Filmfesztiválon. A filmet nem sokkal később, szeptember 8-án a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)
 

A filmet pozitívan fogadták a kritikusok. A Léghajósok jelenleg 82 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. november).

(hp)
 
Bár a Léghajósok egy korábban fel nem dolgozott témát jár körül egy úttörő főszereplőpáros szerepeltetésével, nem az újszerű művészi megoldásai révén emelkedik ki a kosztümös életrajzi filmek sorából, hanem azzal, hogy letisztult stílusban, megkapó látványvilággal, remek színészi alakításokkal és jó ritmussal mesél egy olyan történetet, melyből érthetővé válik a néző számára, milyen levegőben megtapasztalható csodák hatására vonzódott és vonzódik az ember a mai napig a repüléshez. több»
 
Sosem fogjuk a legnagyobb kalandfilmek közt emlegetni, de ettől még nagyon is hiánypótló, színvonalas darab. több»