Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
73%

Léghajósok (2019)

The Aeronauts
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
8
Képek
12
Videók
 
NGN   2020. 05. 12.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
A felhők felett mindig kék az ég

Ritkák manapság az ehhez hasonló kalandfilmek, mert a legtöbb esetben a CGI effektek torkunkon való lenyomása a cél, de most csupán egy eszköz, hogy megpróbálják a több kilométer magasban játszódó jeleneteket a lehető legélethűbbé tenni. Nem is viszi... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 09.

1

Remek film és a legjobb hogy valós alapokon nyugszik a történet. Ma Művészmoziban volt szerencsém elcsípni ezt a filmet véletlenül és nagyon tetszett. Eddie Redmayne és Felicity Jones párosa látszik hogy már tökéletesen összeszokott. Szemkápráztatóan izgalmas kaland.


 
Tom   2019. 12. 03.

1

Nem igazán tudtam, mire számítsak, a film eléggé semmitmondó, és reméltem, hogy nem egy túlheroizált történelmi filmecske lesz. De szerencsére akár van igazság alapja az egésznek, akár nincs, teljesen mindegy. A Léghajósok nagyon szórakoztató film, ... több»

 
marklar   2019. 12. 02.

1

Nem tagadom, hogy Eddie Redmaynetől én már nem sokat várok. Természetes voltak pár évek igazán zseniális alakításai, de mostanra szerintem kiderül, hogy csupán egy karakterszínész. Ettől eltekintve a Léghajósok pazar filmre sikeredett, remek történettel és lebilincselő hangulattal.

 
bart   2019. 11. 08.

1

Érdekes és izgalmas kalandfilm igazán lélegzetelállító felvételekkel. A témája is eredeti, kevés film foglalkozik feltalálókkal és találmányokkal. Itt ráadásul az egyik fő karakter nő, bár nem tudom, ez a vonal mennyire követi a valós eseményeket. M... több»

 
rainman   2020. 02. 21.

0

Régivágású kalandfilm nagyon szép, már-már tériszonyt keltő látvánnyal, és remek Soundtrackkel. De semmi több. Főleg nagyvásznas, egyszeri szórakozásnak jó, majd léphetünk is tovább.

 
petej   2019. 12. 18.

0

Megkapó látványvilágú, végig feszültséggel teli szép film. Kár, hogy nem 3D-ben készült...

Galéria (8)

Felicity Jones
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Felicity Jones
Eddie Redmayne
Felicity Jones
Felicity Jones
Felicity Jones
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Felicity Jones

Videók (12)

A film összbevétele 2 907 225 dollár volt (imdb.com).

 

A 2014-es szintén valós eseményeken alapuló A mindenség elmélete után Felicity Jones és Eddie Redmayne ismét együtt állt a kamerák elé.

(hp )
 

Eddie Redmayne egy kisebb balesetet szenvedett a forgatás során, amikor az egyik léghajós jelenet során kificamította a bokáját. A színésznek néhány napig mankóval kellett járnia, de hamar felépült, hogy folytatni tudja a munkát.

(hp )
 

A valós eseményeket feldolgozó film Richard Holmes 2013-ban megjelent "Falling Upwards: How We Took to the Air" című könyvén alapszik.

(hp )
 

A Léghajósok világpremierje 2019. augusztus 30-án volt a Telluride Filmfesztiválon. A filmet nem sokkal később, szeptember 8-án a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp )
 

A filmet pozitívan fogadták a kritikusok. A Léghajósok jelenleg 82 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. november).

(hp )
 
Sosem fogjuk a legnagyobb kalandfilmek közt emlegetni, de ettől még nagyon is hiánypótló, színvonalas darab. több»
 
Vállalható, színvonalas iparosmunka, két nagyszerű drámai színésszel és egy eddig nem látott történettel. Hiánypótló darab. több»
 
Nem váltja meg a világot, de erősen ajánlott a megtekintése, mindenki számára. több»