Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76

Léghajósok (2019)

The Aeronauts
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
8
Képek
11
Videók
Léghajósok
 
NGN   2020. 05. 12.

legújabb vélemény a nap véleménye

A felhők felett mindig kék az ég

Ritkák manapság az ehhez hasonló kalandfilmek, mert a legtöbb esetben a CGI effektek torkunkon való lenyomása a cél, de most csupán egy eszköz, hogy megpróbálják a több kilométer magasban játszódó jeleneteket a lehető legélethűbbé tenni. Nem is viszi túlzásba a rendező Tom Harper, ettől függetlenül látványos a hőlégballonos utazás Eddie Redmayne és Felicity Jones társaságában. Redmayne egy valós személyt formál meg, bizonyos James Glaishert, aki egy meteorológus volt az 1800-as években, és valóban utazott hőlégballonon, hogy a kutatásait több száz méter magasban tudja elvégezni. De itt véget is ér a valóságalapja a filmnek, mert a hölgykarakter – Amelia Wren – egy kitalált személy. Felicity Jones ettől függetlenül hozza a tőle elvárható szintet, és igazából ő válik a film főhősévé, természetesen a mai trendeknek megfelelően. Ám jó volt ismét együtt látni a főszereplő párost, az előző közös filmjük után (A mindenség elmélete), bár annyit talán el lehet árulni, hogy most nem habarodnak egymásba, legalábbis a stáblistáig egy csók sem csattan el közöttük, de attól mi még hozzáképzelhetünk bármi romantikusat, ha úgy tetszik. A közös dialógusaikon még lett volna mit csiszolni, mert néha elég butácska, de ez nem az ő hibájuk, hanem a forgatókönyvíróé. A mozi ereje inkább a látvány, a felhők felett játszódó jelenetek fantasztikusak, és könnyen okozhat tériszonyt az erre érzékeny ... több»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 09.

Remek film és a legjobb hogy valós alapokon nyugszik a történet. Ma Művészmoziban volt szerencsém elcsípni ezt a filmet véletlenül és nagyon tetszett. Eddie Redmayne és Felicity Jones párosa látszik hogy már tökéletesen összeszokott. Szemkápráztatóan izgalmas kaland.


 
Tom   2019. 12. 03.

Nem igazán tudtam, mire számítsak, a film eléggé semmitmondó, és reméltem, hogy nem egy túlheroizált történelmi filmecske lesz. De szerencsére akár van igazság alapja az egésznek, akár nincs, teljesen mindegy. A Léghajósok nagyon szórakoztató film, jól megírt karakterekkel és persze sztorival, amit mindenképp érdemes egyszer legalább megnézni!

 
marklar   2019. 12. 02.

Nem tagadom, hogy Eddie Redmaynetől én már nem sokat várok. Természetes voltak pár évek igazán zseniális alakításai, de mostanra szerintem kiderül, hogy csupán egy karakterszínész. Ettől eltekintve a Léghajósok pazar filmre sikeredett, remek történettel és lebilincselő hangulattal.

 
bart   2019. 11. 08.

Érdekes és izgalmas kalandfilm igazán lélegzetelállító felvételekkel. A témája is eredeti, kevés film foglalkozik feltalálókkal és találmányokkal. Itt ráadásul az egyik fő karakter nő, bár nem tudom, ez a vonal mennyire követi a valós eseményeket. Mindenesetre Felicity Jones nagyszerű választás volt a szerepre, csúcsformáját hozza.

 
rainman   2020. 02. 21.

Régivágású kalandfilm nagyon szép, már-már tériszonyt keltő látvánnyal, és remek Soundtrackkel. De semmi több. Főleg nagyvásznas, egyszeri szórakozásnak jó, majd léphetünk is tovább.

 
petej   2019. 12. 18.

Megkapó látványvilágú, végig feszültséggel teli szép film. Kár, hogy nem 3D-ben készült...

Felicity Jones
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Felicity Jones
Eddie Redmayne
Felicity Jones
Felicity Jones
Felicity Jones
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Felicity Jones

A film összbevétele 2 907 225 dollár volt (imdb.com).

 

A 2014-es szintén valós eseményeken alapuló A mindenség elmélete után Felicity Jones és Eddie Redmayne ismét együtt állt a kamerák elé.

(hp)
 

Eddie Redmayne egy kisebb balesetet szenvedett a forgatás során, amikor az egyik léghajós jelenet során kificamította a bokáját. A színésznek néhány napig mankóval kellett járnia, de hamar felépült, hogy folytatni tudja a munkát.

(hp)
 

A valós eseményeket feldolgozó film Richard Holmes 2013-ban megjelent "Falling Upwards: How We Took to the Air" című könyvén alapszik.

(hp)
 

A Léghajósok világpremierje 2019. augusztus 30-án volt a Telluride Filmfesztiválon. A filmet nem sokkal később, szeptember 8-án a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)
 

A filmet pozitívan fogadták a kritikusok. A Léghajósok jelenleg 82 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. november).

(hp)
 
Léghajósok kritika több»
 
Sosem fogjuk a legnagyobb kalandfilmek közt emlegetni, de ettől még nagyon is hiánypótló, színvonalas darab. több»
 
Vállalható, színvonalas iparosmunka, két nagyszerű drámai színésszel és egy eddig nem látott történettel. Hiánypótló darab. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.