Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Sodródás (2018)

Adrift
Filmadatlap
 
25
Szereplők
23
Vélemények
28
Képek
3
Videók

Galéria (28)

Shailene Woodley
Sam Claflin
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley

Videók (3)

 
szaka123   2021. 11. 18.

legújabb vélemény

1

Nem nagy elvárásokkal ütem le megnézni a filmet, de kellemes meglepetés volt. Tetszett, hogy nem idősíkon halad a történet, hanem a múlt és a jelen váltakozott, így egyáltalán nem fulladt unalomba a film. A szereplők rendben voltak, és a helyszínek i... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 12.

a nap véleménye

0
Elemekkel való küzdés

Már amikor először láttam a Sodródás előzetesét, akkor felkeltette a figyelmemet. Egy újabb film, amelynek történetét az élet produkálta, Hollywood pedig pontosan tudja mihez érdemes hozzányúlni. Arról, hogy egy a nyílt tengeren hajótörést szenvedő p... teljes kritika»

 
HercegPeter   2019. 07. 14.

1

Az első dolog ami az eszembe jutott a film alatt, hogy szegény Sam Claflint mindig ápolni kell. Ezt azért mondom mert legutóbb a Mielőtt megismertelek-ben láttam, ahol hasonló volt a sorsa. Ráadásul mind a két filmben egy igencsak csinos hölgyemény v... több»

 
indingo   2018. 07. 11.

0
Reménytelenül a tengeren

Az élet nagyon érdekes történeteket tud írni. A Sodródás is megtörtént eseményeket dolgoz fel. A fiatal amerikai lány évek óta utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken jár és csak élvezi az életet. Ő teszi jól mindezt a nyolcvanas években. Tahitir... teljes kritika»

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Erdekes, izgalmas, fordulatos film egy remek noi foszereplovel, raadasul a film megtortent esemenyeken alapul. Gyonyoruen abrazolja a kilatastalansagot, az abbol valo kilabalast, az akaratot es erot, amit mindent megold. A karakterek egyertelmuek, nincs tulbonyolitva semmi, de epp ettol tud mukodni.

 
Szilonka   2019. 08. 14.

0

Nagyon jól megkomponált film, mert meg tudja lepni a nézőt. Van egy kis természetfilm beütése, lenyűgözőek a tájat. Érdekes story.

 
MP170506   2018. 12. 25.

0

Megrázó történet, melyet az élet írt. Nagyon jól összerakták a filmet, tetszett, hogy kevés történéssel is végig fent tudta tartani a figyelmet. Kiváló színészi alakítások.

A film összbevétele 59 945 012 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 57 577 889 forintot termelt. A hazai mozik összesen 43 235 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Tamy Oldham Ashceaft 41 napig hánykolódott a tengeren.

(indingo)
 

Shailene Woodley és Sam Claflin már jóval a forgatások előtt elkezdtek diétázni. Több étkezést is kihagytak, s legtöbbször majdnem nyers tojást, párolt zöldséget és bárányhús szeleteket ettek minden nap. Ezért amikor a mogyoróvajas jelenetet forgatták, akkor az igazi érzelmeik köszöntek vissza, mert hónapok óta nem ettek édességet. A két színész a forgatási szünetekben palacsintáról és fagyiról küldözgettek egymásnak képeket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A valóságban Tami Oldham Ashcraft 27 órával a tragédia után tért magához, s úgy beütötte a fejét, hogy 6 évig képtelen volt olvasni.A könyvét ilyen körülmények között írta meg.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sam Claflin közvetlenül a Fülemüle című film befejezése után kezdte el forgatni a Sodródást (alig négy hét volt a két forgatás között). A Fülemüle miatt híznia kellett, míg a Sodródás-beli haldokló tengerész szerepe kedvéért jelentős súlytól kellett megszabadulnia. A színész 16 kilótól szabadult meg 3 hónap alatt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Sodródás 90 százalékát a tengeren forgatták. A forgatási napok gyakran hajnali négykor kezdődtek, a stáb minden nap 12 órát dolgozott öt héten keresztül.

(hp)
 
Hiába igazi túlélőfilm-specialista az izlandi rendező, Baltazar Kormákur, Sodródás című mozija nem ver különösebb hullámokat. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 
Igazságtalanok lennék a rendezővel, ha azt mondanánk, hogy könnyű dolga volt. Közel másfél hónap magányt és (hol kétségbe esett, hol reménykedő) várakozást a semmi közepén nehéz megfilmesíteni. Persze ettől még nem lesz jó a Sodródás. De azt el kell ismerni, hogy Kormákur nagy fába vágta a fejszéjét, így sok minden megmagyarázható. Az viszont nem a megbocsátható kategória, hogy a „18. fok északi hosszúság”, mint helymeghatározás, elhangzik a filmben. Bár ez lehet a fordító hibája is, akinek régen volt az a földrajz óra és kiment a fejéből: hosszúságból csak keleti és nyugati van. több»
 
A hajótörött, "kint vagyunk a tengeren egyedül, elhagyatva és túl kell élni" téma alapjában véve egy már ismert körülmény a könyves, filmes világban. ( Számkivetett, Öreg halász és a tenger, Pí élete... - Egyébként ez a film gyakorlatilag mindenben a Pí életére hasonlít, kivéve, hogy annak van ennek pedig nincs mély üzenete.) több»