Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
13
Szereplők
16
Vélemények
28
Képek
4
Videók
 
indingo   2018. 07. 11.
Reménytelenül a tengeren

Az élet nagyon érdekes történeteket tud írni. A Sodródás is megtörtént eseményeket dolgoz fel. A fiatal amerikai lány évek óta utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken jár és csak élvezi az életet. Ő teszi jól mindezt a nyolcvanas években. Tahitire érkezik semmilyen terv nélkül, tök egyedül, minden munkát elvállal. Megismerkedik egy brit fiúval és jön a szokásos love story egy darabig. Minden happy és idilli, akár itt véget is érhetne a film, de az élet közbeszól. Kapnak egy ajánlatot, hogy vitorlázzák át a tengert és vigyenek egy hajót vissza Amerikába, amiért cserébe még szép fizetést is kapnak. Ki mondana erre nemet? A probléma csak akkor adódik, amikor egy hatalmas hurrikánba kevered... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 12.
Elemekkel való küzdés

Már amikor először láttam a Sodródás előzetesét, akkor felkeltette a figyelmemet. Egy újabb film, amelynek történetét az élet produkálta, Hollywood pedig pontosan tudja mihez érdemes hozzányúlni. Arról, hogy egy a nyílt tengeren hajótörést szenvedő pár történetét bemutassuk-e a filmvásznon vagy sem, nem kellett túl sokat gondolkodni. A megvalósítást már sokkal több kritika éri, amelynek egy részével még egyet is értek, de az összhatás tekintetében én egyáltalán nem csalódtam a filmben. Kellő mértékben elegyíti a romantikát a katasztrófával, s közben bemutatja a két főszereplő különleges lelki kapcsolatát, amelyet a felvezető történetben talán valóban olykor szirupos jelenetekkel illusztrál, ... több»


 
MP170506   2018. 12. 25.

Megrázó történet, melyet az élet írt. Nagyon jól összerakták a filmet, tetszett, hogy kevés történéssel is végig fent tudta tartani a figyelmet. Kiváló színészi alakítások.

 
Bazzzsi   2019. 01. 10.

Egy hatalmas kaland a tengeren, gyönyörű környezet, tenger és jó társaság. Mi kellhet még? Az álom hamar rémálommá válik. Érdekes történet.

 
TomÁcs   2018. 08. 07.

A gyönyörű környezetbe, helyenként kicsit belebóbiskol a néző. A története hihetetlen, meg hát így meséli a nő aztán kitudja hogy történt.

Shailene Woodley
Sam Claflin
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Sam Claflin
Shailene Woodley
 
Vajon tönkre tud tenni egy izgalmas túlélőfilmet a képeslap-romantika? Számomra ez volt a Sodródás legfőbb kérdése. több»
 
Igazságtalanok lennék a rendezővel, ha azt mondanánk, hogy könnyű dolga volt. Közel másfél hónap magányt és (hol kétségbe esett, hol reménykedő) várakozást a semmi közepén nehéz megfilmesíteni. Persze ettől még nem lesz jó a Sodródás. De azt el kell ismerni, hogy Kormákur nagy fába vágta a fejszéjét, így sok minden megmagyarázható. Az viszont nem a megbocsátható kategória, hogy a „18. fok északi hosszúság”, mint helymeghatározás, elhangzik a filmben. Bár ez lehet a fordító hibája is, akinek régen volt az a földrajz óra és kiment a fejéből: hosszúságból csak keleti és nyugati van. több»
 
A hajótörött, "kint vagyunk a tengeren egyedül, elhagyatva és túl kell élni" téma alapjában véve egy már ismert körülmény a könyves, filmes világban. ( Számkivetett, Öreg halász és a tenger, Pí élete... - Egyébként ez a film gyakorlatilag mindenben a Pí életére hasonlít, kivéve, hogy annak van ennek pedig nincs mély üzenete.) több»
 

Tamy Oldham Ashceaft 41 napig hánykolódott a tengeren.

(indingo )
 

Shailene Woodley és Sam Claflin már jóval a forgatások előtt elkezdtek diétázni. Több étkezést is kihagytak, s legtöbbször majdnem nyers tojást, párolt zöldséget és bárányhús szeleteket ettek minden nap. Ezért amikor a mogyoróvajas jelenetet forgatták, akkor az igazi érzelmeik köszöntek vissza, mert hónapok óta nem ettek édességet. A két színész a forgatási szünetekben palacsintáról és fagyiról küldözgettek egymásnak képeket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A valóságban Tami Oldham Ashcraft 27 órával a tragédia után tért magához, s úgy beütötte a fejét, hogy 6 évig képtelen volt olvasni.A könyvét ilyen körülmények között írta meg.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.