Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
51
Vélemények
28
Képek
15
Videók
A Viszkis
 
Kanyi96   2020. 09. 10.

legújabb vélemény

Zsenialis a kedvenc magyar alkotasom egyszeruen imadom

 
Orosz István   2017. 11. 25.

Én szerintem a magyar filmipar kezd felfele menni. Egyre több jó magyar film jelenik meg, ezek közé a Viszkis is hozzátartozik. Ha Pablo Escobarról, vagy más bűnözőkröl csinálnak filmet akkor a Viszkis miért ne érdemelne meg egyet.


 
szaka123   2018. 03. 27.

Az egyik legjobb magyar film amit az utóbbi időkben láttam. Igaz, a Kontroll-t nem űbereli, de megközelíti. Nagyon jó akciójelenetek vannak a filmben. Jók a színészek is, Ambrus Attila szerepére nagyon jó arcot találtak. Vannak elrejtett poénok, embe... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 01.

Az utóbbi idők legjobb magyar akciófilmje

Egy igaz történet (páratlan bankrablókarrier) és egy külföldön is nevet szerző magyar rendező (Antal Nimród) találkozása egy nem mindennapi eredményt hozott a magyar film történetében: hazai viszonyok között bravúros akciókrimi, amely szerintem a nyu... teljes kritika»

 
Deku   2018. 02. 14.

Elég rossz lett és szinte már-már nézhetetlen is ez az ami elsőre talán eszembe jut róla. Rémes. Mondanám a legszívesebben, de akadnak jó pillanatai a filmnek, ami miatt nem tudom egyértelműen rá akasztani a jelzőt miszerint borzalmas.

 
GedyPapa   2018. 06. 11.

A szociálpszichológia tanárom ajánlotta, hogy mindenképpen nézzük meg a filmet, mert nagyon jó és sok mondanivalóval rendelkezik. Én alapvetően szeretem az életrajzi filmeket, de ha ez még jól is van előadva az már csak hab a tortán. Zseniálisnak tar... több»

 
HETEDIK   2019. 02. 23.

Nimród Amerikában finoman szólva sem váltotta meg a világot, így hát hazatért hogy a Kontrollhoz hasonló bravúrját megismételje. Nem sikerült. Egy tökéletesen semmitmondó és unalmas magyar filmet csinált, ami próbál bemutatni egy szarházi bankrablót,... több»

A film 463 504 918 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 332 761 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ambrus Attila maga is cameózik a filmben (taxisofőrt alakít).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Móga Piroska karakterét a Viszkis több egykori barátnőjének tulajdonságaiból alkották meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Schneider Zoltán valóban izzadt a forgatás alatt. Antal Nimródnak ez külön tetszett, ugyanis így még jobban érződik a kihallgatószoba feszültsége.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sokat Nagy Zsoltot képzelték el Viszkisként, azonban Ambrus Attila 25 évek kora körül követte el a rablásokat, Zsolt meg már elmúlt negyven.

(Bazzzsi )
 

A főszereplő Szalay Bence a szerep kedvéért 17 kilót hízott.

(Bazzzsi )
 

A főszereplő Szalay Bencének ez volt az első nagyjátékfilmes szerepe.

(Bazzzsi )
 

A film első verziója három órás volt, a moziba viszont már a két órás vágott verzió került.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Antal Nimród saját bevallása szerint a filmben 70-30 % a valóság és a fikció aránya.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Antal Nimród amikor először, évekkel ezelőtt elgondolkodott a projekten, Nagy Zsoltnak szánta a Viszkis szerepét. Sőt Dobray György is benne gondolkodott saját Viszkis filmje kapcsán. Az életkora miatt azonban nem kaphatta meg a szerepet (Ambrus Attila életét 18 éves korától kezdve mutatja be a film). Egy cameo erejéig azonban láthatjuk majd a filmvásznon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Antal Nimród egy Múzeum kerti karácsonyi vásáron találkozott először Ambrus Attilával, aki éppen a saját kezűleg készített kerámiát árulta. Ekkor árulta el neki a Viszkis, hogy a történetének a megfilmesítési jogai újra szabadok (Antal már korábban is le szerette volna leforgatni a filmet, de akkor még máshoz tartoztak a megfilmesítési jogok).

(ArpiHajdu és Réci)
 
A Viszkis kétségkívül Antal Nimród legjobb filmje a Kontroll óta. Feszes, izgalmas, néhol nyomasztó, ugyanakkor végtelenül szórakoztató is. Több ilyen magyar filmet a mozikba! 85/100 több»
 
Elkiabálni nem szeretnék semmit, de Antal Nimródnak minden esélye (és jogosultsága) megvan arra, hogy megismételje a Kontroll tizennégy évvel ezelőtti óriási sikerét. 8,5/10 több»
 
Megköszönnénk az év legmenőbb magyar filmjét 7,5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.