A Viszkis (2017)

A Viszkis

ospir   2023. 03. 28.

Meglepően jó

Nem láttam még ilyen jó magyar akciófilmet, mivel nem is volt és nem is lesz. Le a kalappal.

Coyote   2022. 04. 06.

a nap véleménye

Antal Nimród és a Viszkis párosa nagyon ütős

A 2007-es Elhagyott szoba és a 2010-es Ragadozók megrendezésével önmagának hírnevet kiharcoló Antal Nimród idehaza is bizonyított: előbb a 2003-as Kontroll, majd 2017-ben a Viszkis elkészítésével. Az elfogásakor (1999-ben) alig 32 éves Ambrus Attila ... teljes kritika»

Harper   2020. 08. 27.

A Viszkis - Antal Nimród életrajzi akciófilmje izgalmas kivitelben

Annak idején, 1999-ben óriási felfordulást okozott egész Magyarországon a Viszkis néven elhíresült Ambrus Attila bankrabló elfogása (október 27-én). A végső kézre-kerítése előtti hetekben épp harminckettedik szülinapját ünneplő, erdélyi származású ho... teljes kritika»

Orosz István   2017. 11. 25.

Én szerintem a magyar filmipar kezd felfele menni. Egyre több jó magyar film jelenik meg, ezek közé a Viszkis is hozzátartozik. Ha Pablo Escobarról, vagy más bűnözőkröl csinálnak filmet akkor a Viszkis miért ne érdemelne meg egyet.

szaka123   2018. 03. 27.

Az egyik legjobb magyar film amit az utóbbi időkben láttam. Igaz, a Kontroll-t nem űbereli, de megközelíti. Nagyon jó akciójelenetek vannak a filmben. Jók a színészek is, Ambrus Attila szerepére nagyon jó arcot találtak. Vannak elrejtett poénok, embe... több»

Deku   2018. 02. 14.

Elég rossz lett és szinte már-már nézhetetlen is ez az ami elsőre talán eszembe jut róla. Rémes. Mondanám a legszívesebben, de akadnak jó pillanatai a filmnek, ami miatt nem tudom egyértelműen rá akasztani a jelzőt miszerint borzalmas.

ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 01.

Az utóbbi idők legjobb magyar akciófilmje

Egy igaz történet (páratlan bankrablókarrier) és egy külföldön is nevet szerző magyar rendező (Antal Nimród) találkozása egy nem mindennapi eredményt hozott a magyar film történetében: hazai viszonyok között bravúros akciókrimi, amely szerintem a nyu... teljes kritika»

A film 463 542 918 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 332 791 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Ambrus Attila maga is cameózik a filmben (taxisofőrt alakít).

(ArpiHajdu és Réci)

Móga Piroska karakterét a Viszkis több egykori barátnőjének tulajdonságaiból alkották meg.

(ArpiHajdu és Réci)

Schneider Zoltán valóban izzadt a forgatás alatt. Antal Nimródnak ez külön tetszett, ugyanis így még jobban érződik a kihallgatószoba feszültsége.

(ArpiHajdu és Réci)

Sokat Nagy Zsoltot képzelték el Viszkisként, azonban Ambrus Attila 25 évek kora körül követte el a rablásokat, Zsolt meg már elmúlt negyven.

(Bazzzsi)

A főszereplő Szalay Bence a szerep kedvéért 17 kilót hízott.

(Bazzzsi)

Profin megkomponált, lendületes zsánerdarab lett A Viszkis, meggyőző színészi alakításokkal és remek zenével. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»

Elkiabálni nem szeretnék semmit, de Antal Nimródnak minden esélye (és jogosultsága) megvan arra, hogy megismételje a Kontroll tizennégy évvel ezelőtti óriási sikerét. 8,5/10 több»

Antal Nimród élvezetes mozit készített, mégsem tudta hozni első filmjének egyediségét. több»