Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

A Viszkis (2017)

A Viszkis
Filmadatlap
 
26
Szereplők
51
Vélemények
28
Képek
15
Videók
 
Kanyi   2020. 09. 10.

legújabb vélemény

1

Zsenialis a kedvenc magyar alkotasom egyszeruen imadom

 
Orosz István   2017. 11. 25.

3

Én szerintem a magyar filmipar kezd felfele menni. Egyre több jó magyar film jelenik meg, ezek közé a Viszkis is hozzátartozik. Ha Pablo Escobarról, vagy más bűnözőkröl csinálnak filmet akkor a Viszkis miért ne érdemelne meg egyet.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 01.

1
Az utóbbi idők legjobb magyar akciófilmje

Egy igaz történet (páratlan bankrablókarrier) és egy külföldön is nevet szerző magyar rendező (Antal Nimród) találkozása egy nem mindennapi eredményt hozott a magyar film történetében: hazai viszonyok között bravúros akciókrimi, amely szerintem a nyu... teljes kritika»

 
szaka123   2018. 03. 27.

2

Az egyik legjobb magyar film amit az utóbbi időkben láttam. Igaz, a Kontroll-t nem űbereli, de megközelíti. Nagyon jó akciójelenetek vannak a filmben. Jók a színészek is, Ambrus Attila szerepére nagyon jó arcot találtak. Vannak elrejtett poénok, embe... több»

 
Deku   2018. 02. 14.

2

Elég rossz lett és szinte már-már nézhetetlen is ez az ami elsőre talán eszembe jut róla. Rémes. Mondanám a legszívesebben, de akadnak jó pillanatai a filmnek, ami miatt nem tudom egyértelműen rá akasztani a jelzőt miszerint borzalmas.

 
GedyPapa   2018. 06. 11.

0

A szociálpszichológia tanárom ajánlotta, hogy mindenképpen nézzük meg a filmet, mert nagyon jó és sok mondanivalóval rendelkezik. Én alapvetően szeretem az életrajzi filmeket, de ha ez még jól is van előadva az már csak hab a tortán. Zseniálisnak tar... több»

 
7ETEDIK   2019. 02. 23.

0

Nimród Amerikában finoman szólva sem váltotta meg a világot, így hát hazatért hogy a Kontrollhoz hasonló bravúrját megismételje. Nem sikerült. Egy tökéletesen semmitmondó és unalmas magyar filmet csinált, ami próbál bemutatni egy szarházi bankrablót,... több»

Galéria (28)

Videók (15)

A film 463 504 918 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 332 761 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ambrus Attila maga is cameózik a filmben (taxisofőrt alakít).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Móga Piroska karakterét a Viszkis több egykori barátnőjének tulajdonságaiból alkották meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Schneider Zoltán valóban izzadt a forgatás alatt. Antal Nimródnak ez külön tetszett, ugyanis így még jobban érződik a kihallgatószoba feszültsége.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Sokat Nagy Zsoltot képzelték el Viszkisként, azonban Ambrus Attila 25 évek kora körül követte el a rablásokat, Zsolt meg már elmúlt negyven.

(Bazzzsi)
 

A főszereplő Szalay Bence a szerep kedvéért 17 kilót hízott.

(Bazzzsi)
 

A főszereplő Szalay Bencének ez volt az első nagyjátékfilmes szerepe.

(Bazzzsi)
 

A film első verziója három órás volt, a moziba viszont már a két órás vágott verzió került.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Antal Nimród saját bevallása szerint a filmben 70-30 % a valóság és a fikció aránya.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Antal Nimród amikor először, évekkel ezelőtt elgondolkodott a projekten, Nagy Zsoltnak szánta a Viszkis szerepét. Sőt Dobray György is benne gondolkodott saját Viszkis filmje kapcsán. Az életkora miatt azonban nem kaphatta meg a szerepet (Ambrus Attila életét 18 éves korától kezdve mutatja be a film). Egy cameo erejéig azonban láthatjuk majd a filmvásznon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Antal Nimród egy Múzeum kerti karácsonyi vásáron találkozott először Ambrus Attilával, aki éppen a saját kezűleg készített kerámiát árulta. Ekkor árulta el neki a Viszkis, hogy a történetének a megfilmesítési jogai újra szabadok (Antal már korábban is le szerette volna leforgatni a filmet, de akkor még máshoz tartoztak a megfilmesítési jogok).

(ArpiHajdu és Réci)
 
A Viszkis kétségkívül Antal Nimród legjobb filmje a Kontroll óta. Feszes, izgalmas, néhol nyomasztó, ugyanakkor végtelenül szórakoztató is. Több ilyen magyar filmet a mozikba! 85/100 több»
 
Elkiabálni nem szeretnék semmit, de Antal Nimródnak minden esélye (és jogosultsága) megvan arra, hogy megismételje a Kontroll tizennégy évvel ezelőtti óriási sikerét. 8,5/10 több»
 
Megköszönnénk az év legmenőbb magyar filmjét 7,5/10 több»