Október a Netflixen: 15 új film és sorozat, amiről mindenki beszélni fog!

Októberben nem csak a horrorra pörög rá a Netflix!

A halloweeni tematikájú filmeken és sorozatokon kívül számos egyéb izgalmas történet is debütál vagy épp tér vissza a képernyőkre!

#15

90 Beckham  (2023)

(7)

dokumentum | életrajzi | sportfilm

Netflix

Ez a doku-sorozat soha nem látott felvételekkel szemlélteti David Beckham felemelkedését a szerény kezdetektől egészen a világhírű futballsztárrá válásig. több»

Rendező: Fisher Stevens
Szereplők: David Beckham
MIKOR? Október 4-től - A BECKHAM című négyrészes dokumentumfilm-sorozat egy világsztár és kulturális ikon belső történetét meséli el. David Beckham az egyik legismertebb név a világon, mégis kevesen tudják, ki is ő valójában. A kelet-londoni, szerény munkásosztálybeli kezdetektől kezdve, a győzelemre való törekvésén és elszántságán át, valamint az ambíció, a szerelem és a család közötti egyensúly megtalálásáért folytatott harcáig David története hatalmas hullámvölgyeket mutat be. A sorozat végigkíséri ezt a hullámvasutat, és egy meglepő, személyes és meghatározó történetet épít fel minden idők egyik legismertebb és legjobban vizsgált sportolójáról.   A Beckhamben az Oscar-díjas Fisher Stevens (Palmer, És zöldülünk, Az öböl), valamint az Oscar- és Emmy-díjas producer, John Battsek (Egy nap szeptemberben, A cukrosbácsi keresése, Tűzben a tél) példátlan hozzáférést kap Davidhez, feleségéhez, Victoriához, családjához, barátaihoz és csapattársaihoz. Az eredmény egy ember intim portréja, valamint a későmodern sport- és celebkultúra krónikája.
#14

83 Lupin - 3. évad  (2023)

(2)

akció | dráma | krimi

Netflix

Assane-nak most bujkálva kell megtanulnia, hogyan éljen távol a feleségétől és a fiától. A miatta elszenvedett kellemetlenségek miatt Assane nem bírja tovább, és úgy dönt,... több»

MIKOR? Október 5-től - Assane-nak most bujkálva kell megtanulnia, hogyan éljen távol a feleségétől és a fiától. A szenvedést, amit miatta elszenvednek, Assane nem bírja tovább, és úgy dönt, hogy visszatér Párizsba, hogy őrült ajánlatot tegyen nekik: hagyják el Franciaországot, és kezdjenek máshol új életet. De a múlt szellemei sosem járnak messze, és egy váratlan visszatérés a feje tetejére állítja a terveit.
#13

56 A balerina  (2023)

(10)

akció | thriller

Netflix

A legjobb barátja elvesztését gyászolva, akit nem tudott megvédeni, egy volt testőr elindul, hogy teljesítse kedves barátja utolsó kívánságát: édes bosszút álljon. több»

MIKOR? Október 6-tól - Kiváló bosszúálló akcióthriller egy könyörtelen volt testőrről, Okju-ról (Jun Jong-seo), aki levadássza Choi-t (Kim Ji-hun), aki felelős kedves barátja, Minhee (Park Yu-rim) haláláért.
#12

68 Mindent szabad  (2023)

(11)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Egy váratlan előléptetés egy keményvonalas fedezeti alapnál a szakadék szélére sodorja egy fiatal pár kapcsolatát... több»

MIKOR? Október 6-tól - Amikor egy méregdrága pénzügyi cégnél szóba kerül egy áhított előléptetés, a szerelmesek, Emily (Phoebe Dynevor) és Luke (Alden Ehrenreich) közötti, egykor támogató beszélgetés kezd valami baljóslatúvá válni. Ahogy kapcsolatukban visszavonhatatlanul megváltozik a hatalmi dinamika, a párnak szembe kell néznie a siker valódi árával és az ambíció idegesítő korlátaival. Az író-rendező Chloe Domont játékfilmes debütálásában feszes párkapcsolati thrillert sző, amely a nemek közötti romboló dinamikát veszi szemügyre, amely a partnereket egymás ellen uszítja egy olyan világban, amely gyorsabban változik, mint ahogy a szabályok lépést tudnának tartani vele. Az Eddie Marsan, Rich Sommer és Sebastian De Souza főszereplésével is készült Fair Play a felhatalmazás és az ego kényelmetlen ütközését tárja elénk.
#11

75 Az Usher-ház bukása  (2023)

(13) (1)

dráma | horror

Netflix

Mike Flanagan univerzuma egyre bővül, ezúttal Edgar Allan Poe 1839-ben megjelent, The Fall of the House of Usher című novelláját dolgozza fel a legújabb sorozatában. A horrordráma... több»

MIKOR? Október 12-től - Mike Flanagantól, a The Haunting of Hill House és a Midnight Mass alkotójától egy gonosz horror-sorozat, amely Edgar Allan Poe művein alapul. A kegyetlen testvérpár, Roderick és Madeline Usher a Fortunato gyógyszergyárat a gazdagság, a kiváltságok és a hatalom birodalmává építette. Ám a múlt titkai napvilágra kerülnek, amikor az Usher-dinasztia örökösei egy fiatalkori titokzatos nő keze által kezdenek meghalni.
#10

56 Csapatépítés  (2023)

(12)

horror | thriller | vígjáték

Netflix

Az önkormányzati alkalmazottak csapatépítő konferenciája rémálommá válik, amikor korrupciós vádak kezdenek keringeni, és a munkakörnyezetet sújtják. Ezzel egy időben egy... több»

MIKOR? Október 13-tól - A Konferencia egy slasher-vígjáték egy csapatépítő konferenciáról, amelyen önkormányzati alkalmazottak vesznek részt, és amely rémálommá válik, amikor korrupciós vádak kezdenek keringeni, és a munkahelyi környezetet sújtják. Ezzel párhuzamosan egy titokzatos alak elkezdi becserkészni és egyenként meggyilkolni a résztvevőket ebben a meleg humorú karaktereket felvonultató svéd slasher-vígjátékban.
#9

dokumentum | horror | krimi

Netflix

Ez a sötét dokumentumfilm újrajátszások és házi videók segítségével vizsgálja egy fiatal fiú látszólagos megszállását és az azt követő brutális gyilkosságot. több»

MIKOR? Október 17-től - A The Devil on Trial (Az ördög a bíróságon) az első - és egyetlen - alkalom, amikor a "démoni megszállottságot" hivatalosan védekezésként használták egy amerikai gyilkossági perben. Az állítólagos ördögi megszállottságról és egy sokkoló gyilkosságról szóló, első kézből származó beszámolókkal együtt ez a rendkívüli történet elgondolkodtat bennünket az ismeretlentől való félelmünkről.
#8

65 Vén csókák  (2023)

(14) (1)

vígjáték

Netflix

Amikor három legjobb barát eladja a cégét egy fiatal vállalkozónak, azon kapják magukat, hogy nem tudnak lépést tartani a korral. Próbálnak eligazodni a változó világ... több»

MIKOR? Október 20-tól - Három legjobb barát később apává válik, és az óvodai igazgatókkal, az ezredfordulós vezérigazgatókkal és mindennel szemben találja magát, amit 1987 után hoztak létre.
#7

dráma | krimi | thriller

Netflix

A hetedik évadban kiderülhet, ki volt a rejtélyes támadó, aki rálőtt hőseinkre, és megtudhatjuk, mindenki túlélte-e a támadást. több»

MIKOR? Október 20-tól - Ebben az új évadban Omar új életet él az egyetemen, távol Las Encinastól, de képtelen továbblépni. A Samuel halála miatt érzett bűntudat és az akkori szenvedés még mindig nagyon is jelen van benne, ami miatt terápiára jár. Egy szakmai gyakorlatnak köszönhetően úgy dönt, hogy visszatér az iskolába, ahol minden történt, hogy szemtől szembe nézzen a démonaival. Omar utazásán keresztül felfedezzük, hogy a többi diák is csendben küzd a saját poklával. Az Elite 7. évada a mentális egészséggel fog foglalkozni, és azzal, hogy a legtöbben félelemből vagy tudatlanságból elhanyagolják azt.
#6

dokumentum

Netflix

Steven Spielberg és csapata az élet négymilliárd éves földi útjának hihetetlen történetét mutatja be ebben a sorozatban. több»


Szereplők: Morgan Freeman
MIKOR? Október 25-től - Ez az életnek a Föld bolygón való hódításért és túlélésért folytatott epikus csatájának története. Ma 20 millió faj él bolygónkon, ám amit mi látunk, az csak egy pillanatfelvétel az időben - a Föld lakóinak 99%-a elveszett a mély múltunkban. A történet, ami ezekkel a dinasztiákkal történt - felemelkedésük és bukásuk - igazán figyelemre méltó. A sorozat az Industrial Light & Magic céggel együttműködve a legújabb technológiát és tudományt használja fel, hogy a rég kihalt élőlényeket újra életre keltse, az Élet a bolygónkon című sorozat feltárja a bolygónk életének hihetetlen történetét.
#5

72 A fájdalom ügynökei  (2023)

(9) (2)

dráma | krimi

Netflix

Liza jobb életet szeretne teremteni magának és lányának, ezért munkát vállal egy csőd szélén álló gyógyszergyártónál. Liza bátorsága katapultálja a céget és őt is a... több»

MIKOR? Október 27-től - Liza Drake (Emily Blunt) egy munkás, egyedülálló anya, aki nemrég vesztette el a munkáját, és a végét járja. Egy véletlen találkozás Pete Brenner gyógyszeripari üzletkötővel (Chris Evans) gazdaságilag felfelé ívelő, de etikailag kétes útra tereli, mivel belekeveredik egy veszélyes zsarolási rendszerbe. Az egyre zavartalanabbá váló főnökével (Andy Garcia), lánya (Chloe Coleman) egyre rosszabbodó egészségi állapotával és a cég által okozott pusztítás növekvő tudatosságával Liza arra kényszerül, hogy megvizsgálja döntéseit. A Pain Hustlers éles és leleplező pillantást vet arra, hogy egyesek mit tesznek kétségbeesésből, mások pedig kapzsiságból. A filmet a BAFTA-díjas David Yates rendezte, producere Lawrence Grey, a főszerepekben Catherine O'Hara, Jay Duplass és Brian d'Arcy James látható.
#4

58 A halál nővére  (2023)

(9)

horror | misztikus

Netflix

Narcisa, a természetfeletti képességekkel rendelkező novícia apáca egy iskolába kerül, hogy fiatal lányokat tanítson. A film a 2017-es Verónica előzményeit meséli el. több»

MIKOR? Október 27-től - A háború utáni Spanyolországban Narcisa (Aria Bedmar), a természetfeletti képességekkel rendelkező fiatal novícia egy egykori zárdába, a mostani lányiskolába érkezik, hogy tanárnő legyen. Ahogy telnek a napok, a különös események és az egyre nyugtalanítóbb helyzetek, amelyek gyötrik, végül arra késztetik, hogy kibogozza a kolostort körülvevő és lakóit kísértő szörnyűséges titkok fonalát.
#3

58 Teremtmény  (2023)

(2)

dráma | sci-fi | történelmi

Netflix

Ziya, a kalandvágyó, lázadó és izgatott fiatal orvostanhallgató legnagyobb vágya, hogy nagyon jó orvos legyen, és meggyógyítson sok olyan járványt, amelyre az orvostudomány nem... több»

MIKOR? Október 20-tól - A Creature / Teremtmény, egy epikus történet, amely az Oszmán Birodalom utolsó korszakában játszódik, az emberiség egyik legalapvetőbb kérdését, a "halált és a túlvilágot" járja körül. Ziya, a kalandvágyó, lázadó, virágzó és okos, fiatal orvostanhallgató csillapíthatatlan vágya, hogy kiváló orvos legyen, és gyógymódot találjon a fertőző betegségekre. Ziya útja keresztezi Ihsannal, egy orvostársával, aki a zsenialitás és az őrület közötti vékony határvonalon egyensúlyoz. Ő az egyetlen ember, aki igazán megérti Ziya ambícióit. Ez a két elhidegült, sebzett lélek azonban meg fogja fizetni az árát annak a tiltott kísérletnek, amelyet bátran elvégeztek. Az ősi titkosítás, amelyet megpróbáltak megfejteni, elszabadulhat a pokol.
#2

83 Testek  (2023)

(12) (1)

dráma | krimi | történelmi

Netflix

Négy nyomozó története négy különböző londoni korszakban, akik ugyanabban a gyilkossági ügyben nyomoznak. több»

MIKOR? Október 19-től. - Négy nyomozó. Négy idősík. Egy holttest. A Si Spencer elmebajos képregénye alapján készült Bodies egy rendőrségi eljárási cselekmény, amely egy csavarral. Amikor egy holttestet - ugyanazt a holttestet - találnak a Longharvest Lane-en London East Endjén 1890-ben, 1941-ben, 2023-ban és 2053-ban, minden korszakból egy-egy nyomozónak kell nyomoznia. Ahogy az évtizedek közötti kapcsolatok kirajzolódnak, a nyomozók hamarosan rájönnek, hogy nyomozásuk összefügg, és egy rejtélyes politikai vezető - Elias Mannix (Stephen Graham) - egyre inkább a középpontba kerül. Vajon neki is szerepe van a gyilkosságban? Vagy valami sokkal baljósabb dolog áll a háttérben? A rejtély megoldásához négy nyomozónknak valahogyan együtt kell működnie, és egy több mint 150 éves összeesküvést kell lelepleznie.
#1

80 Kriptokölyök  (2023)

(3)

dráma

Netflix

Az apjával való vitát követően egy fiatalember áldozatul esik a kriptopénzek csábításának és egy vállalkozó merész ígéreteinek a pénzügyi szabadságról. több»

MIKOR? Október 19-től - Amir (Shahine El-Hamus), a fiatal kézbesítő Amir (Shahine El-Hamus) Amszterdam keleti részén egy jobb jövőről álmodik, de nem jut tovább annál, hogy rendeléseket szállítson ki Burritónak, apja, Omar (Sabri Saad El-Hamus) elavult mexikói éttermének. Eközben a környékük teljes dzsentrifikációban van. A kisboltok helyét divatos kávézók, sushi-boltok és fitnesztermek veszik át - és Amir csalódottságára makacs apja figyelmen kívül hagyja minden ötletét a Burrito modernizálására. Omar viszont felelőtlen semmittevőnek látja a fiát, aki nem képes átvenni az étterem vezetését.   Amikor egy nagy ingatlancég megvásárolja a háztömböt, és megduplázza a bérleti díjat, apa és fia egymásnak feszül, és fennáll a veszély, hogy végleg elveszítik az éttermet és az otthonukat. Ám amikor Amir egy találkozón egy fiatal, karizmatikus kriptovállalkozóval köt ki, meglátja a megoldást a problémáikra. Amir elszántan megmutatja apjának, hogy mit ér, és beleveti magát a gyorsan növekvő kripto startupba, miközben Omar gyanakodva figyeli, ahogy fia egyre távolabb sodródik tőle.