86 Tortúra  (1990)

Aki látta Stephen King klasszikusának, a Tortúra 1990-es adaptációját Rob Reiner rendezésében, annak garantált, hogy a film jó néhány rémálmokkal teli éjszakát hagy maga után.

Kathy Bates Oscar-díjas alakítása a mai napig felejthetetlen maradt, James Caanra pedig mintha csak ráöntötték volna Paul Sheldon szerepét. A történet már csak azért is félelmetes, hiszen Stephen King egy későbbi interjúban elárulta, hogy a teljes sztori akár metaforikusan is értelmezhető számára, amely korábbi kábítószer problémáira és azok leküzdésére utal.

A We Got This Covered magazin legfrissebb értesülései szerint pedig már gőzerővel zajlanak a Tortúra újrafeldolgozásának előkészületei. A magazin ugyanarra a forrásra hivatkozik, amely a napokban megerősítette, hogy az eredeti szereplőgárdával készül a Halálos fegyver 5., illetve a Swamp Thing is önálló filmet kap.

Bár egyelőre nem ismert sem a teljes szinopszis, mint ahogy az sem tudható, Bathes és Caan után kis is formálják meg Annie és Sheldon szerepét. Addig is érdemes ráhangolódni az eredeti résszel a filmre, amíg többet meg nem tudunk az új változat előkészületeiről.