Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
31
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Tortúra
 
arctoslion   2020. 04. 01.

legújabb vélemény

Hibátlan!!

Kathy Bates mindig is a NAGY színésznő volt számomra. Elképesztő alakítás, és elképesztő a film is. Nagyon tetszett. Simán 10/10!

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Kathy Bates!!! Három felkiáltójellel, mert megérdemli. Ilyen alakítást nagyon kevés esetben lehet látni. A fanatizmus és az őrület kiváló egyvelegét prezentálja, amihez kiválóan asszisztál James Caan. Mert bár elvileg ő a főszereplő, de Bates elviszi a balhét! Nagyon jól átadja a könyv hangulatát és folyamatosan adagolja a feszültséget!


 
Deku   2017. 07. 11.

Nagyszerűen adja vissza Stephen King könyvének nyomasztó és feszült hangulatát. Ez is az egyik olyan gyöngyszem adaptáció közé tartozik. Nagyon magával ragadó és hátborzongató tud lenni.

 
Berto49   2017. 11. 30.

A legjobb King-adaptációk egyike! Ritkaság, hogy se a könyvben, se a filmben nincs misztikus mozzanat, pedig ilyenek S.K. írásaiban nagyon gyakran fordulnak elő. Viszont rengeteg kegyetlen, őrült, sokkoló jelenet van benne. Egyértelmű, hogy Kathy Bates alakítása félelmetesen jó, díjazták is. Tökéletes illik Annie Wilkes tébolyult személyiségéhez a „díszvacsora” alkalmából feltett Liberace lemez. (Mellesleg Steven Soderbergh „Túl a csillogáson” címmel életrajzi filmet készített róla.) Meglepő, hogy annyi korabeli sztár szerencsére visszautasította a író Paul Sheldon szerepét, mert James Caan a tökéletes! Nagyon örülök, hogy az 1991-ben készített első magyar szinkronos változatot őrizhetem, mert Molnár Piroska és Tordy Géza hangalakítása egyenértékű a filmben szereplő színészi alakításokkal.

 
indingo   2017. 12. 31.

Ha az alapsztorit ismeri valaki, akkor a film már nem nagy szám. A elején az újraélesztés kicsit nevetséges, meg csak úgy felkapja a pasast. A történet aga nem rossz.

A film összbevétele 61 276 872 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Rob Reiner egy másik Stephen King írást is filmre vitt, "A test" című kisregényt, "Állj mellém!" címen mutatták be. Az is egyike a legjobb King-adaptációknak.

(Berto49)
 

Kis szerepben látható a fénykorában fantasztikus Lauren Bacall, aki 1944-ben tűnt fel az „Egyszer lenn, egyszer fenn” című újratöltött „Casablanca”-ban, amiben Bogart volt a partnere.

(Berto49)
 

A Columbia Pictures stúdió 95. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.