Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Tortúra (1990)

Misery
Filmadatlap
 
25
Szereplők
34
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Videók (2)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 19.

legújabb vélemény

0

Kathy Bates legjobb alakítása szerintem! Történet is tetszik.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 29.

2
Kathy Bates odapirított egy kis színészi játékot. Az egyik legjobb King adaptáció

Stephen King regénye alapján elkészített Tortúra, amely könyvben nagyon jó volt, és szerencsénkre sikerült azt a nyomasztó és feszültségekkel teli hangulatát a vászonra is varázsolni. Természetesen könyvben jobb élményt adott a fantáziánkra bízván, de nem vehetjük el Rob Reiner rendezőtől sem a sikert, és persze Kathy Bates sem véletlenül kapott ezért a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. Nagyszerű alakítás volt tőle, és bevallom, magával ragadó volt, és hátborzongató, amilyen elánnal sikerült eljátszania a kissé pszichopata Annie Wilkes karakterét. Persze a remek pályafutást maga mögött tudható James Caan is remek alakítást nyújtott mint Paul Sheldon. Egyszerűen remek thriller, végig iszonyatosan erős atmoszférával, nyomasztó és izgalmas jelenetekkel. Pedig gondoljunk csak bele! Szinte végig egy házban játszódik két karakterrel, sokszor pedig csak egy szobában. Ebből sikerült egy igazán nyomasztó és hátborzongató alkotást kiadni, amelyen végig érezhető volt a feszültség. Egyszerűen lenyűgöző. Az egyik legjobb adaptáció King gyűjteményéből, pedig sokan nem ezt mondják, amikor King adaptációról kérdezik az illetőt, de ezt nyugodt szívvel írom, hogy az egyik legjobb és legérdekesebb. Remek filmes feldolgozás, az egyik legnagyobb ékkő King könyvespolcáról, és Rob Reiner egyik legjobb filmje.

 
Deku   2017. 07. 11.

2

Nagyszerűen adja vissza Stephen King könyvének nyomasztó és feszült hangulatát. Ez is az egyik olyan gyöngyszem adaptáció közé tartozik. Nagyon magával ragadó és hátborzongató tud lenni.

 
Berto49   2017. 11. 30.

1

A legjobb King-adaptációk egyike! Ritkaság, hogy se a könyvben, se a filmben nincs misztikus mozzanat, pedig ilyenek S.K. írásaiban nagyon gyakran fordulnak elő. Viszont rengeteg kegyetlen, őrült, sokkoló jelenet van benne. Egyértelmű, hogy Kathy Bat... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

2

Kathy Bates!!! Három felkiáltójellel, mert megérdemli. Ilyen alakítást nagyon kevés esetben lehet látni. A fanatizmus és az őrület kiváló egyvelegét prezentálja, amihez kiválóan asszisztál James Caan. Mert bár elvileg ő a főszereplő, de Bates elviszi... több»

 
indingo   2017. 12. 31.

0

Ha az alapsztorit ismeri valaki, akkor a film már nem nagy szám. A elején az újraélesztés kicsit nevetséges, meg csak úgy felkapja a pasast. A történet aga nem rossz.

 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 23.

0

Kathy Bates talán legjobb alkítása. Stephen King büszke lehet erre a filmes adaptációra, mert szerintem ez az egyik legjobb, ami a Mester műveiből készült. Végig tapintható a feszültség, ami a fő vezérfonal. Ajánlott.

A film összbevétele 61 276 872 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Rob Reiner egy másik Stephen King írást is filmre vitt, "A test" című kisregényt, "Állj mellém!" címen mutatták be. Az is egyike a legjobb King-adaptációknak.

(Berto49)
 

Kis szerepben látható a fénykorában fantasztikus Lauren Bacall, aki 1944-ben tűnt fel az „Egyszer lenn, egyszer fenn” című újratöltött „Casablanca”-ban, amiben Bogart volt a partnere.

(Berto49)
 

A Columbia Pictures stúdió 95. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A filmben található egy utalás egy másik Stephen King adaptációra, Ragyogás (1980) című filmre, amikor a közeli hotelben megőrült férfit említik.

(ps)
 

Paul Sheldon írógépén az N karakter hibásan működik, akárcsak Stephen King írógépén.

(ps)
 
Rob Reiner ezt a filmet nagyon odatette. Hátborzongató, félelmetes és nagyon nyomasztó. Olyan lelki hullámvasútra ültetnek fel minket, amire tényleg csak kevesen képesek. több»
 
A Tortúra egyértelműen az egyik legjobb, legminőségibb King-adaptáció lett. A misztikus elemeket teljesen kihagyva úgy tudja megborzongatni a nézőit, hogy egy teljesen hétköznapi karaktertől kell félniük. több»
 
Klasszikus lélektani horrorfilm, melynek egyértelműen helye volt listánkon – bár a dobogós helyről éppen csak, de lecsúszott. több»