Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
32
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Tortúra
 
HannaK   2020. 09. 21.

legújabb vélemény

Kathy Bates zseniális a filmben. Van az egészben valami, ami miatt hihetővé válik a történet és ezért lesz még sötétebb és mélyebb az egész.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Kathy Bates!!! Három felkiáltójellel, mert megérdemli. Ilyen alakítást nagyon kevés esetben lehet látni. A fanatizmus és az őrület kiváló egyvelegét prezentálja, amihez kiválóan asszisztál James Caan. Mert bár elvileg ő a főszereplő, de Bates elviszi... több»


 
Deku   2017. 07. 11.

Nagyszerűen adja vissza Stephen King könyvének nyomasztó és feszült hangulatát. Ez is az egyik olyan gyöngyszem adaptáció közé tartozik. Nagyon magával ragadó és hátborzongató tud lenni.

 
Berto49   2017. 11. 30.

A legjobb King-adaptációk egyike! Ritkaság, hogy se a könyvben, se a filmben nincs misztikus mozzanat, pedig ilyenek S.K. írásaiban nagyon gyakran fordulnak elő. Viszont rengeteg kegyetlen, őrült, sokkoló jelenet van benne. Egyértelmű, hogy Kathy Bat... több»

 
indingo   2017. 12. 31.

Ha az alapsztorit ismeri valaki, akkor a film már nem nagy szám. A elején az újraélesztés kicsit nevetséges, meg csak úgy felkapja a pasast. A történet aga nem rossz.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 24.

Jó film nem mondanám fordulatosnak de mint a Stephen king regények adaptációi nagyon feszült eseménysort alkotnak és hát Kathy Bates nagyon jó alakítja az elborult elméjű tyúkot :D

 
HETEDIK   2019. 06. 03.

Rob Reiner egyik mesterműve. King könyve is piszok erős, sőt még véresebb mint a film, de megkockáztatom a mozgókép ez esetben erősebb lett. Kathy Bates élete alakítását nyújtja, rendesen meg is viselte a forgatás annó, nem csoda. Teljesen átadja mag... több»

A film összbevétele 61 276 872 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Rob Reiner egy másik Stephen King írást is filmre vitt, "A test" című kisregényt, "Állj mellém!" címen mutatták be. Az is egyike a legjobb King-adaptációknak.

(Berto49)
 

Kis szerepben látható a fénykorában fantasztikus Lauren Bacall, aki 1944-ben tűnt fel az „Egyszer lenn, egyszer fenn” című újratöltött „Casablanca”-ban, amiben Bogart volt a partnere.

(Berto49)
 

A Columbia Pictures stúdió 95. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A filmben található egy utalás egy másik Stephen King adaptációra, Ragyogás (1980) című filmre, amikor a közeli hotelben megőrült férfit említik.

(ps)
 

Paul Sheldon írógépén az N karakter hibásan működik, akárcsak Stephen King írógépén.

(ps)
 

Frances Sternhagen karaktere, Virginia nem szerepel a regényben.

(ps)
 

Stephen King saját bevallása Annie Wilkes a kedvenc regénykaraktere.

(ps)
 

Mary Tyler Moore nagyon szerette volna megkapni Annie Wilkes szerepét, de a karaktert végül Kathy Bates játszotta.

(ps)
 

Paul regényei a Viking kiadónál jelennek meg. A film megjelenésekor a Viking gondozásában jelentek meg Stephen King regényei.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.