Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

Tortúra (1990)

Misery
Filmadatlap
 
25
Szereplők
32
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
HannaK   2020. 09. 21.

legújabb vélemény

0

Kathy Bates zseniális a filmben. Van az egészben valami, ami miatt hihetővé válik a történet és ezért lesz még sötétebb és mélyebb az egész.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

2

Kathy Bates!!! Három felkiáltójellel, mert megérdemli. Ilyen alakítást nagyon kevés esetben lehet látni. A fanatizmus és az őrület kiváló egyvelegét prezentálja, amihez kiválóan asszisztál James Caan. Mert bár elvileg ő a főszereplő, de Bates elviszi... több»


 
Deku   2017. 07. 11.

1

Nagyszerűen adja vissza Stephen King könyvének nyomasztó és feszült hangulatát. Ez is az egyik olyan gyöngyszem adaptáció közé tartozik. Nagyon magával ragadó és hátborzongató tud lenni.

 
Berto49   2017. 11. 30.

1

A legjobb King-adaptációk egyike! Ritkaság, hogy se a könyvben, se a filmben nincs misztikus mozzanat, pedig ilyenek S.K. írásaiban nagyon gyakran fordulnak elő. Viszont rengeteg kegyetlen, őrült, sokkoló jelenet van benne. Egyértelmű, hogy Kathy Bat... több»

 
indingo   2017. 12. 31.

0

Ha az alapsztorit ismeri valaki, akkor a film már nem nagy szám. A elején az újraélesztés kicsit nevetséges, meg csak úgy felkapja a pasast. A történet aga nem rossz.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 24.

0

Jó film nem mondanám fordulatosnak de mint a Stephen king regények adaptációi nagyon feszült eseménysort alkotnak és hát Kathy Bates nagyon jó alakítja az elborult elméjű tyúkot :D

 
HETEDIK   2019. 06. 03.

0

Rob Reiner egyik mesterműve. King könyve is piszok erős, sőt még véresebb mint a film, de megkockáztatom a mozgókép ez esetben erősebb lett. Kathy Bates élete alakítását nyújtja, rendesen meg is viselte a forgatás annó, nem csoda. Teljesen átadja mag... több»

Galéria (7)

Videók (1)

A film összbevétele 61 276 872 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Rob Reiner egy másik Stephen King írást is filmre vitt, "A test" című kisregényt, "Állj mellém!" címen mutatták be. Az is egyike a legjobb King-adaptációknak.

(Berto49)
 

Kis szerepben látható a fénykorában fantasztikus Lauren Bacall, aki 1944-ben tűnt fel az „Egyszer lenn, egyszer fenn” című újratöltött „Casablanca”-ban, amiben Bogart volt a partnere.

(Berto49)
 

A Columbia Pictures stúdió 95. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A filmben található egy utalás egy másik Stephen King adaptációra, Ragyogás (1980) című filmre, amikor a közeli hotelben megőrült férfit említik.

(ps)
 

Paul Sheldon írógépén az N karakter hibásan működik, akárcsak Stephen King írógépén.

(ps)
 

Frances Sternhagen karaktere, Virginia nem szerepel a regényben.

(ps)
 

Stephen King saját bevallása Annie Wilkes a kedvenc regénykaraktere.

(ps)
 

Mary Tyler Moore nagyon szerette volna megkapni Annie Wilkes szerepét, de a karaktert végül Kathy Bates játszotta.

(ps)
 

Paul regényei a Viking kiadónál jelennek meg. A film megjelenésekor a Viking gondozásában jelentek meg Stephen King regényei.

(ps)
 
A Tortúra egyértelműen az egyik legjobb, legminőségibb King-adaptáció lett. A misztikus elemeket teljesen kihagyva úgy tudja megborzongatni a nézőit, hogy egy teljesen hétköznapi karaktertől kell félniük. több»