Anne Heche 53 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt, miután a múlt héten egy autóbalesetet követően kómába esett.

A színésznő múlt péntek óta volt kórházban, miután az autó, amit vezetett, belerohant egy házba Los Angeles Mar Vista városrészében. Az autó kigyulladt, és a tűzoltók 65 percig küzdöttek a lángokkal, mire ki tudták húzni a roncsok közül.

A baleset után Anne képviselője közleményt adott ki, melyben kifejtette, hogy "rendkívül kritikus állapotban" van, és a baleset óta kómában van. Csütörtök este a sajtósa elárulta, hogy várhatóan nem éli túl, és hogy végül lekapcsolják a lélegeztetőgépről.

"Tegnap este agyhalottnak nyilvánították, de a szervadományozás miatt életben tartják a gépeken. A szíve még ver" - mondta a képviselő helyi idő szerint pénteken (augusztus 12-én) 11 órakor.

A TMZ jelentése szerint a kaliforniai törvények szerint az "agyhalál" a halál fogalmát jelenti. Bár az agya már nem működik, a szíve még mindig dobog, hogy megőrizze a szerveket az adományozáshoz.

"Ma egy ragyogó fényt, egy kedves és vidám lelket, egy szerető anyát és egy hűséges barátot veszítettünk el" - mondta a színésznő képviselője a People-nek. "Anne mélyen fog hiányozni, de gyönyörű fiai, ikonikus munkássága és szenvedélyes érdekérvényesítése révén tovább él. Bátorsága, hogy mindig kiállt az igazsága mellett, és terjesztette a szeretet és elfogadás üzenetét, továbbra is maradandó hatással lesz ránk."

Anne a kilencvenes évek végén vált ismertté a rajongók által kedvelt Fedőneve: Donnie Brasco (1997), Tudom, mit tettél tavaly nyáron (1997), a Hat nap, hét éjszaka (1998) és a Visszatérés a Paradicsomba (1998) című horrorfilmekben nyújtott alakításai révén.

A közelmúltban szerepelt a 2020-as The Vanished című filmben, a 2021-es 13 Minutes (II) című filmben, és játszott Az idol című, hamarosan induló HBO-sorozat szereplőgárdájában.

Két gyermeket hagyott hátra, Homert és Atlast. Nyugodjék békében.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#nonumbers

Anne Heche

szül. 1969. 05. 25. - elhunyt 2022. 08. 12.
Aurora, Ohio, Amerikai Egyesült Államok
Anne Heche 1969. május 25-én született az Ohio állambeli Auroraban, az Egyesült Államokban. Nancy Prickett és Donald Joseph Heche legfiatalabb gyermekeként látta meg a napvilágot. Gyermekkorában családjával tizenegy alkalommal váltott lakcímet, végül Ocean Cityben telepedtek le, amikor Heche tizenegy éves volt. Tizenhárom éves... több»