Anne Heche családja és barátai a csodában reménykedtek az Emmy-díjas színésznő múlt pénteki szörnyű autóbalesete után, amely úgy tűnik, hogy nem jött el.

Heche legközelebbi hozzátartozói meghozták úgy döntöttek, hogy lekapcsolják a gépi életfenntartó gépekről, miután a kómában fekvő színésznőt agyhalottnak nyilvánították.

“Szeretnénk mindenkinek megköszönni a jókívánságokat és az imákat Anne felépüléséért, és köszönetet mondunk az elhivatott személyzetnek és a csodálatos nővéreknek, akik Anne-t a West Hills kórház Grossman Burn Centerében ápolták. Sajnos a baleset következtében Anne Heche súlyos anoxikus agysérülést szenvedett, és továbbra is kómában van, kritikus állapotban. Várhatóan nem éli túl” - nyilatkozta a család képviselője a Deadline magazinnak.

A színésznőt lélegeztetőgépen tartják, amíg megállapítják, hogy a balesetben és az azt követő tűzben nem sérült szervei felajánlhatók-e. A család szóvivője azt is elmondta, hogy Heche már évekkel korábban úgy döntött, hogy halála esetén felajánlja a szerveit.

Heche augusztus ötödike óta van kómában, miután súlyos autóbalesetet szenvedett. A jármű egy háznak ütközött, majd kigyulladt, a mentést 65 tűzoltó végezte, a jelentések szerint a mentési folyamat alatt a színésznő képes volt kommunikálni, a későbbiekben viszont elvesztette az eszméletét.

Közvetlenül a baleset előtt több találgatás is felmerült Heche állapotával kapcsolatban, mivel a balesetet megelőző percekben lefilmezték, amint kiszámíthatatlanul állapotban vezet. Miután a színésznő kórházba szállítottak, vérvizsgálatot végeztek, amely során Heche szervezetében kábítószert találtak.