Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Amerikai pszichó


(American Psycho)

Tartalom

Patrick Batemen újgazdag ifjú, aki szenvedéllyel éli életét: habzsolja apja millióit, melyet a Wall Streeten szerzett,  emellett pedig egy velejéig romlott és gátlástalan, kegytelen sorozatgyilkos. Nem válogat az áldozatokban és a módszerekben, számára csupán a gyilkosságok okozta gyönyör számít. A nyomozás elakad, mert senki sem gyanakszik a gontalan pénzmágnások körére.
(Kalmár Csaba)
 
2015. 04. 17. 17:29 

Nem túl jól sikerült adaptáció. A film nem tudta visszaadni mindazt a brutalitást, amit az író a könyvben megjelenít éppen ezért a főszereplő beteg világképe sem jön át annyira.

 
2017. 07. 18. 21:08 

Csak dicsérni tudom ezt a filmet mert elképesztően hátborzongató és rejtélyes filmet adtak nekünk. Imádom azt amikor teljesen el tudok veszni egy filmben ez pedig pontosan ilyen film.

 
2015. 06. 04. 09:34 

Ez egy nagyon sötét thriller-komédia tulajdonképpen, amit mindenképpen megéri megnézni, főleg Christian Bale teljesítménye, illetve a film ijesztő, hátborzongató hangulata miatt. Remekül megjelent benne a főszereplő materializmusa és nárcisztikussága, ami igazán egyedivé teszi a filmet.

Christian Bale
Christian Bale
Christian Bale
 

Hogy a szerepben maradjon, Christian Bale is minden nap végigcsinálta Bateman reggeli rutinját.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Amerikai pszichó több éven keresztül várt, hogy filmvászonra kerüljön. Ellis először Stuart Gordonnak akarta adni a rendezési jogokat, a filmben Johnny Depp-et képzelte el a főszerepben. Ezután David Cronenberg került a képbe és Brad Pitt, mint Bateman. Ám végül ez a projekt is megbukott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Patrick Bateman név egy utalás Hitchcock Psycho-jára és Norman Bates-re.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.