Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

The Human Centipede (First Sequence)


(The Human Centipede (First Sequence))

Tartalom

Lindsay és Jenny, a két amerikai lány Európában utazgat. Németországban autóznak, amikor egy erdőben gondjuk támad a kocsijukkal. Gyalog indulnak útnak, hogy segítséget kérjenek, és hamarosan egy elszigetelt, magányos házra bukkannak. A tulajdonosa, Dr. Heiter meginvitálja őket egy italra, amíg a segítség megérkezik. A lányok későn jönnek rá, hogy valami nem stimmel az orvossal. Másnap a félelmetes pincében ébrednek, ami kórháznak van berendezve. Dr. Heiter egy őrült terven dolgozik, az emberi százlábút akarja megalkotni. (britex)
 
2016. 06. 17. 00:02 

Azt hallottam, hogy Amerikàban a mozikban a jegy mellè mèg hànyòszacskòt is osztogattak a nèzőknek. Nem tudom, mindez igaz-e, mindenesetre ha jòk az èrtesülèseim ès valòban ìgy törtènt, akkor a marketingje nem volt rossz. Ezen felbuzdulva èn is megnèztem a filmet, de egyàltalàn nem volt olyan fèlelmetes ès gyomorforgatò, mint ahogy azt a trailer ès a hìrek alapjàn gondoltam. Betegnek nagyon beteg, ehhez semmi kètsèg nem fèr.

 
2016. 02. 12. 18:06 

Az alapkoncepció meglehetősen obszcén, meghökkentő, zavarba ejtő kissé még talán perverz is. Az ember akarata ellenére is elgondolkodik azon, hogy vajon nincs-e valami agyalapi problémája a film megálmodójának. Aki ezt megfogalmazta, papírra vetette nem lehet teljesen normális, ez biztos! Embereket szájuknál és végbélnyílásuknál összevarrni mennyire lehet példás cselekedet? Semennyire! Olyan szinten botránkozott meg mindenki rajta, hogy talán eddig még példa se nagyon volt rá az iparban. Éppen ezért gondoltam nem hagyhatom ki! Igazából a történet embertelenségét, durvaságát leszámítva szinte semmi brutalitást nem tartalmaz. Egyáltalán nem olyan kibírhatatlan és rettenetes mint ahogyan azt mások beállították. Nyilván mindenki gyomra más és mást bír el, valakinek már ez is elég lesz ahhoz, hogy feltépje a mellékhelység ajtaját. Sokak szerint nem csak az a beteg aki megcsinálta ezt a filmet illetve akik közreműködtek benne, hanem azok is akik megnézték. Akiknek meg még tetszik is, azok meg maguk a megtestesült ördögök. Ez nem betegség kérem szépen, inkább nyers művészet. Lehet rá kiabálni, hogy horror-pornó meg ilyenek, de attól nem lesz rosszabb! Tom Six igenis kimert állni az ötletével miközben tudta, hogy kap majd hideget meleget. Egyedi még ha undorítónak is hangzik. Utánozhatatlan és provokatív. Röviden: nyugodtan meglehet nézni, egyáltalán nem olyan kegyetlen mint amilyennek mondják. Nekem tetszett főleg azért amiért merész, egyedülálló és nincsen még egy ilyen. Nem lehet Dunát rekeszteni ebből a témából mint sok másból, abszolút kitűnik az átlagból. A második rész esetében már más a helyzet: na az brutális!

 
2015. 05. 26. 06:57 

Huhhh... Hát azt nehéz szavakba önteni, amit érzek, ha eszembe jut az, amit ez a film felvonultatott előttem... Igazából nincsenek benne olyan durva jelenetek, mint amiket az ember a megnézése előtt elvár tőle ismervén a tartalmát, de az emberi lelket annál inkább megérinti. Alapvetően nagyon betegnek tartom az egészet, és szerintem a szórakoztatáshoz semmi köze, inkább aberrált igényeket elégít ki. Annyira mély nyomot hagy épp ezért a nézőben, hogy én speciel a film után mindig megalázva és rosszul éreztem magam, ha rám tört a szükség. Ezt az "alkotást" igazából senkinek sem ajánlom, mert semmi pozitív érték nincs benne, és bár nem szeretem a cenzúrát, ilyen filmet nemhogy megjelentetni nem engednék, de még leforgatni sem!

Dieter Laser
Dieter Laser
Dieter Laser
Dieter Laser
Dieter Laser
Akihiro Kitamura
Ashley C. Williams
Smoking Barrels: Az emberi százlábú-trilógia
Még a gondolatba is beleborzongok, hogy ezzel az ötlettel pl. a fiatal David Cronenberg miféle kultikus rettenetet tudott volna elszabadítani. Elbaltázott lehetőség, nem ragozom tovább.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.