Játsz egy Opta LED projektorért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Csillagközi invázió


(Starship Troopers)
Csillagközi invázió

Tartalom

A harmadi évezred boldog jóléttel köszönt rá a földlakókra, akik mind az Egyesült Földi Állam büszke tagjai. Johnny Rico (Casper Van Dien) várakozva néz a jövőbe, és bár családja mindenáron egyetemre akarja küldeni, ő inkább belép a hadseregbe, hogy szerelmének (Denise Richards) imponáljon, aki pilótának készül. A kiképzésen bizonyító, ám egy szerencsétlen baleset és a szerelmi csalódás miatt kilépni készülő Rico hirtelen egy távoli bolygó elleni háború kellős közepén találja magát, ahol nem csak a rémes bogár-ellenfelekkel, hanem feletteseivel, érzelmeivel és lelkiismeretével is meg kell küzdenie.
(SódóGA)
 
2015. 05. 04. 18:25 

A felszínen buta sci-fi mészárszéknek tűnő film sokkal többet rejt magában. Egyszerre rendszer és társadalomkritika, a háború értelmetlenségének briliáns tablója.

 
2015. 03. 17. 02:42 

Bár nagy sci-fi rajongó vagyok, a Csillagközi inváziót egyáltalán nem bírom, mert nem szeretem, ha még ez a könnyed műfaj is olyan nagyon mondani akar valamit. Ez a film pedig kifejezetten csúnya – olyan könnyen halnak, szakadnak ketté és véreznek el benne emberek, hogy az már rekordszámba megy. Ennyi művért és műhullát nem sűrűn látok filmekben, amitől valahogy az egész teljesen komolytalannak tűnik, közben meg nagyon komolyan veszik magát mindenki. Inkább a Star Wars.

 
2016. 07. 27. 14:06 

Meglátásom szerint ezt a filmet vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja. Én talán az előbbi táborba tartozom, mert összességében tetszett. De miért is tetszett? Mert ez egy olyan, elsőre egy hentelős, bugyuta, militarista sci-finek tűnik, amelyet az emberek hajlamosak felszínesen értékelni. Pedig szerintem ez a film egy különleges görbe tükör mind a háborús uszítással és propagandával, valamint a fasizmussal szemben (erre rengeteg finom utalás van). Korabeli sorozatokból ismert szépfiúkat és széplányokat láthatunk, akiket bogarak (!) tépnek szét derékban. Ez is mekkora irónia már!
Összességében szerintem ez egy nagyon jó sci-fi, nagyon izgalmas is, amelyet bár nagyon könnyen félre lehet értelmezni, pedig az erőszakos felszíne alatt rengeteg apró finomság van, amelyekre érdemes odafigyelni!

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Mark Wahlberg visszautasította Johnny Rico szerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film Paul Verhoeven kedvenc saját rendezésű filmje.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.