Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Tőzsdecápák


(Wall Street)
Tőzsdecápák

Tartalom

Bud Fox (Charlie Sheen) egy fiatal ambiciózus bukméker, aki szeretne rövidtávon a csúcsra jutni. A cél érdekében éjt nappallá téve dolgozik egy jól menő cégnél. Már alig várja, hogy végre találkozhasson Gordon Gekkóval (Michael Douglas), a legendás brókerrel. Budnak sikerül Gordon bizalmába férkőznie, olyannyira, hogy a férfi elárulja a legnagyobb üzleti titkot: a kapzsiság jó. Bud megfogadja a tanácsot, s csakhamar arra ébred, hogy fura emberek veszik körül, akikkel szürke üzleteket köt. Gyors pénz, gyors üzlet, gyors nők jellemezik az életét. Gekko egy napon megcélozza a Blue Star légitársaságot, ahol Bud apja 24 évig állt alkalmazásban. A tervek szerint meglovasítanák az ott dolgozók nyugdíját...
(Pajor Sándor)
 
2016. 07. 15. 16:55 

Ezt a filmet koránt sem fogadták annyira jól a kritikusok, mint a nézők. Én mindig mondom, hogy a film nem a kritikusoknak készül, de ők is megnézhetik :) Szerintem semmi baja ennek a filmnek, nagyon is izgalmas és tanulságos. Oliver Stone mindig jó munkát végez, a Wall Street pedig méltán ennyire híres.

 
2015. 12. 05. 19:33 

Nehéz megmondani, hogy mi is a film műfaja, de mondjuk, hogy dráma. A film leginkább a pénzről és a pénz okozta morális kérdésekről szól. Bizony kevesen vannak, akik ne remegnének meg ekkora pénzek hallatán. Erkölcs ide vagy oda, a legtöbben szörnyeteggé válnának, lopnának csalnának és hazudnának, ha lehetőségük nyílna rá és anyagilag kimondottan megérné. Talán ezért is romlik meg a legtöbb, ha nem minden politikus egy idő után. Egyébként a film jó, elgondolkodtató és izgalmas.

 
2015. 01. 23. 17:09 

Érdekes film, talán a legjobb tőzsdés film, személy szerint nagyon szeretem, sok érdekes kérdést vet fel.

 

Ez az első film, amiben vezeték nélküli telefonokat is használnak.

(Pajor Sándor)
 

Ez Oliver Stone egyetlen filmje, amihez készült folytatás.

(Pajor Sándor)
 

A forgatás vége fele Oliver Stone napi 14 órában dolgozott, így sikerült öt nappal a tervezett időpont előtt befejzni a forgatást.

(Pajor Sándor)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.