A Cinema City nem kér a Végre otthon!-ból

Akárcsak tavaly A majmok bolygója: Forradalom esetében, a Cinema City a Végre otthon! kapcsán a legutolsó pillanatban visszalépett a film bemutatásától.

Nem tűzi műsorára a legnagyobb hazai mozihálózat a Dreamworks legújabb, sikervárományos produkcióját, a Végre otthon!-t, írja sajtóközleményében a film hazai forgalmazója, a InterCom.

„A gyártó stúdióval együttműködve az InterCom közel egy éve dolgozik azon, hogy minél többen láthassák a Földre érkező űrlény és földi barátja kalandjait. Az egyeztetések során ugyanazokat a feltételeket szerettünk volna elérni, mint korábban más animációs filmek esetében –mondta Pinczés-Pressing Ádám, az InterCom sajtósa. – A tárgyalások alatt mindent megtettünk a megegyezés érdekében, ennek ellenére nem sikerült megállapodást kötnünk a Cinema City vezetőivel.”

A premier hetében a következő hazai mozikban látható a film. Budapesten a Corvin Filmszínház, Mi Mozink Lurdy, Mi Mozink Óbuda, Pólus Filmszínház, Sugár; míg vidéken Ajka, Balassagyarmat, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen Apolló, Eger Agria és Uránia, Gödöllő, Gyöngyös, Hévíz, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kisvárda, Komárom, Miskolc Művészetek Háza, Nagykanizsa, Nyíregyháza Krúdy, Pápa, Pécs Uránia, Siófok,  Sopron Elit, Szeged Belvárosi, Szentes, Székesfehérvár Barátság, Szombathely Savaria, Szolnok Tisza, Tata, Tatabánya és Zalaegerszeg Art mozi filmszínházai tűzik  műsorukra.

Az ügy hátterében minden bizonnyal az áll, hogy az InterCom és a voltaképpen monopolhelyzetben levő CinemaCity nem tudott megegyezni a terembérlet összegéről.

A film csak eddig közel 20 millió dolláros bevételre tett szert, holott hivatalosan csak a hétvégén debütál a mozikban.