2020.09.06   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Csütörtöktől a hazai mozikban is látható William Nicholson filmje. A Bill Nighy és Annette Bening nevével fémjelzett vígjáték premierje kapcsán cikkünkben összegyűjtöttünk a legfontosabb információkat az Inkább lennék özvegy kapcsán. 

Az angol fekete humor legjava (Inkább lennék özvegy)

Az évtizedek óta együtt élő házaspár meglátogatja felnőtt fiát. Az események azonban drámai fordulatot vesznek, amikor a férj váratlanul bejelenti, hogy elhagyja a feleségét. Elszabadulnak az indulatok, az egyre keserűbb vádaskodások azonban nem nélkülözik a híres angol fekete humor legjavát…

A produkciót William Nicholson forgatókönyve nyomán William Nicholson rendezte (Tűzfény, Inkább lennék özvegy), míg a főbb szerepeket Bill Nighy, Annette Bening, Aiysha Hart, Josh O'Connor, Rose Keegan, Nicholas Burns és Joel MacCormack alakítják.

Íme 5 tény a premierfilmről:

  • William Nicholson az 1997-es Tűzfény óta nem rendezett egészestés mozifilmet.
  • Az Inkább lennék özvegy története a rendező, William Nicholson "The Retreat from Moscow" (Visszatérés Moszkvából) című színművén alapszik.
  • William Nicholson rendező a forgatókönyv megírásakor a saját életéből is merített, ugyanis szülei 33 év házasság után váltak el.
  • A film forgatása 2018. július 10-én kezdődött meg Seafordban, Sussexben.
  • Az Inkább lennék özvegy világpremierje 2019. szeptember 6-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Hazai premierdátum: 2020.09.03.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

dráma | romantikus

Edward és Grace hosszú évtizedek óta házasságban él. A pár egy nap meglátogatja egyetlen gyermeküket, Jamie-t, azonban az életük egyik pillanatról a másikra a feje tetejére... több»