Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Inkább lennék özvegy (2019)

Hope Gap
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
25
Képek
3
Videók

Galéria (25)

Videók (3)

 
De Matt   2021. 07. 22.

legújabb vélemény

0
Beszéljünk őszintén, ha lehet...

Nagyon jó lélektani és társadalmi dráma, amely őszintén beszél egy válságba jutott család életéről. A film fő erőssége, hogy nem akar meggyőzni arról, kinek van leginkább igaza, hanem inkább arról, hogy a sivár élet okozói nagy mértékben önmagunk vagyunk. A nyugati életforma kiüresedése és a családi összetartozás meggyengülése hosszabb távon nagy tragédiákat okoz, és jó lenne azon elgondolkodni, hogy a házasulandó felek szeretetből vagy csak valamiféle érdekből, esetleg kényelemből választanak párt maguknak.

 
Toncsi   2019. 09. 27.

0

Első osztályú dráma, azt boncolgatja, milyen hatással van egy hosszú házasság felbomlása az érintett felekre és a fiukra, aki nem is sejti, hogy valami nincs rendben a családi fészekben. Anette Bening már sok jó filmben bizonyított, és most is hozta ... több»

 
kodin1   2019. 10. 24.

0

Érzelmes film, de nem az a fajta rózsaszín, nézhetetlenül szirupos. Sokkal inkább a kiforrottság, megfontoltság jellemzi, szimpatikusak a karakterek, nincsenek fölösleges párbeszédek. És amiért külön plusz pont jár, nem ítélkezik.

 
Józsi   2020. 01. 22.

0

Egy ilyen megalkuvást nem tűrő cím után nem is számítottam másra, mint egy ütős drámára. Nem könnyű téma, nem is volt könnyű megemészteni magát a történetet sem. Nem kis dologra vállalkoztak a készítők, de szerintem nem vallottak kudarcot, legalábbis... több»

 
shinijimmy   2020. 01. 21.

0

Fontos megjegyezni, ez egy romantikus film, viszont szerencsés módon elkerüli azt, hogy valamilyen melodrámába forduljon át. Talán emiatt egy kissé szikár is a narrációja, törekszik arra, hogy objektíven látasson valamit, és így ehhez kellet némi türelem, de ezt nem lehet negítvumként felróni.

A film összbevétele 633 551 dollár volt (imdb.com).

 

William Nicholson az 1997-es Tűzfény óta nem rendezett egészestés mozifilmet.

(hp)
 

Az Inkább lennék özvegy története a rendező, William Nicholson "The Retreat from Moscow" (Visszatérés Moszkvából) című színművén alapszik.

(hp)
 

William Nicholson rendező a forgatókönyv megírásakor a saját életéből is merített, ugyanis szülei 33 év házasság után váltak el.

(hp)
 

A film forgatása 2018. július 10-én kezdődött meg Seafordban, Sussexben.

(hp)
 

Az Inkább lennék özvegy világpremierje 2019. szeptember 6-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 
Az, hogy ez a film egy pillanatra sem közhelyszerű, az nem csak az író-rendezőnek, hanem a zseniális színészi játéknak is köszönhető. több»
 
Az Inkább lennék özvegy messze nem akkora durranás, mint a Házassági történet, de a maga csendességével (és a pici, tényleg icipici modorosságával együtt is) ínyenceknek való darab. több»