1 millió dollárt adományozott Arnold Schwarzenegger a koronavírus járvány kapcsán

Az utóbbi hetekben számos alkalommal szembesülhetett azzal a hírrel, hogy a legtöbb országban az egészségügyi dolgozók munkáját nehezíti a szükséges védőfelszerelés hiánya a koronavírussal folytatott küzdelem során.

Nem csupán a boltokban kapható kézfertőtlenítők, szájmaszkok váltak hiánycikké, hanem a védőköpenyek, kesztyűk szemüvegek. Éppen több híresség is kisebb-nagyobb adományokkal igyekszik segíteni az egészségügyben dolgozók helyezetét.

A közelmúltban Gwyneth Paltrow, a Twitter elnöke Jack Dorsey, az Oculus VR alapítója Brendan Iribe adományozott pénzösszeget a Frontline Responders Fund számára, amelyhez most Arnold Schwarzenegger is csatlakozott. Arnie közel 1 millió dollárral támogatta az alapítványt, rajta kívül pedig Paul Graham adományozott még ilyen tetemes összeg egyéni felajánlást.

“Sohasem hittem abban, hogy elég, ha csak ülünk és azon borongunk, milyen rosszra is fordultak a dolgok, én abban hiszek, hogy mindannyiunknak ki kell vennie a részét, hogy javítsunk a helyzeten” - írta többek között a színész egy Twitter bejegyzésben.