10 dolog, amit nem tudtál a Bosszúállók: Ultron korárólA kép forrása: Walt Disney Studios Motion Pictures

Ma debütál a hazai mozikban a világszerte hatalmas sikernek örvendő Bosszúállók: Ultron kora, mely kapcsán összegyűjtöttünk 10 érdekességet, melyet garantáltan nem tudtál a filmről. Bátran görgess tovább, nem leszünk spoileresek!  

1. Paul Bettany új szerepben

Paul Bettany Vision

Paul Bettany, aki a filmben Visont alakítja ismerős lehet a Marvel filmek rajongóinak. Ő kölcsönözte ugyanis Jarvis hangját az összes Vasember-filmben és a Bosszúállókban is.

2. Fekete Özvegy és a kalapács

A film egyik jelenetében, amikor a Bosszúállók azon versengenek, hogy fel tudják-e emelni Thor kalapácsát, Fekete Özvegy meg sem próbálkozik a dologgal. Ironikus módon a képregényekben egy alternatív valóságban méltónak bizonyul rá, hogy használhassa az eszközt.

3. Ultron hangja

A stáb annyira le volt nyűgözve James Spader (Ultron) alakításától, hogy az első nap tapssal és ovációval fogadták a színészt. Sapder hangját semmilyen mértékben nem változtatták el Ultron szinkronizálása során.

4. Ultron megalkotója

A képregényekben Dr. Hank Pym (Hangya) alkotta meg Ultront. A filmben az Ultron programot Tony Stark indította be, míg Pym különálló történetet kapott a Hangya című filmben.

5. Megtévesztő hasonlóság

Scarlett Johansson Fekete Özvegy

Hogy segítsék Scarlett Johansson munkáját, aki állapotos volt a forgatás idején, három dublőrt szerződtettek. Ez furcsa keveredésekhez vezetett, ugyanis a dublőrök állítólag megtévesztésig hasonlítottak a színésznőre. Chris Evans például úgy elegyedett beszélgetésbe az egyikükkel, hogy csak később tudatosította, hogy az egyik dublőrrel beszélget.

6. Pepper Potts hiánya

Gwyneth Paltrow

Ez az első olyan film a Marvel Cinematic Universe-ben, amelyben Tony Stark mellett nem szerepel Pepper Potts. Egyedüli kivétel a 2008-as Hulk, melyben Stark karaktere feltűnt egy rövid cameo erejéig.

7. Stan Lee kedvence

Stan Lee Ultron kora

A Marvel képregények atyja, Stan Lee elárulta, hogy bár minden Marvel filmben vállal egy kisebb cameot, az Ultron korában játszott szerepe lett a kedvence.

8. Rekordnézettség

A film első előzetesét 34 millióan látták a YouTube-on 24 óra leforgása alatt. A trailer ezzel a Vasember 3 rekordját döntötte meg.

9. Higanyszál

Aaron Taylor-Johnson,  Elizabeth Olsen

Joss Whedonnek közel egy évébe telt, mire meg tudta győzni Aaron Taylor-Johnsont, hogy fogadja el Higanyszál szerepét. A színész tartott a hosszú távú elköteleződéstől, de meggyőzte őt, hogy kolléganője, Elizabeth Olsen, akivel a Godzillában is együtt játszott, szintén csatlakozott a stábhoz.

10. Rekordfizettség

James Spader, Robert Downey Jr.

Állítólag Robert Downey Jr. a szereplésért rekordösszeget, 75 millió dollárt kapott. Átlagosan egy blockbuster főszereplője 5-10 milliót szokott zsebrevágni.

Ne feledd, péntek estig még él a nyereményjátékunk, ha Rád mosolyog a szerencse, Tiéd lehet a páros belépőjegy a filmre. A részletekért kattints ide.