Denzel Washington (galériánkban) egy sokoldalúan tehetséges és elismert színész és filmrendező, aki jelentős hatást gyakorolt a szórakoztatóiparban. A szakmája és a jótékonysági ügyek iránti elkötelezettsége, valamint magánemberi természete egyedülálló és nagy tiszteletnek örvendő személyiséggé teszi őt Hollywoodban. A sztár ma ünnepli 68. születésnapját, melynek kapcsán 10 érdekes tény gyűjtöttünk össze róla, melyekről talán sosem hallottál.

1. Washington eredetileg újságíró akart lenni, és még a Fordham Egyetemre is járt, hogy újságírást tanuljon. Végül azonban a színészet mellett döntött, és a San Franciscó-i American Conservatory Theaterben végezte a tanulmányait.

2. Eredetileg John McClane szerepét kapta az 1988-as Die Hard (Drágán add az életed!) című filmben, de a filmkészítőkkel való kreatív nézeteltérések miatt visszautasította a szerepet. A szerepet végül Bruce Willis kapta meg.

3. Washington pilótaengedéllyel rendelkezik, és van egy Cirrus SR22 típusú repülőgépe.

4. Ritka és antik órák gyűjtője, és ismert arról, hogy a vörös szőnyegen is visel néhány drágább darabot.

5. Washington szenvedélyesen szereti a klasszikus autókat, és többek között egy 1964-es Chevrolet Impala, egy 1967-es Cadillac DeVille és egy 1971-es Plymouth Hemi 'Cuda tulajdonosa.

6. Filantróp, és számos jótékonysági szervezetet támogatott, köztük az Amerikai Fiúk és Lányok Klubjait, a Gyermekvédelmi Alapot és a NAACP Jogvédelmi Alapot.

7. Washington lelkes golfozó, és részt vett már hírességek golfversenyein, hogy pénzt gyűjtsön jótékonysági célokra. A színészi karrierje mellett lelkes kosárlabda-rajongó, és szabadidejében is szívesen űzi ezt a sportot.

8. A színészi és rendezői képességei mellett Washington énekesi tehetségéről is ismert. Ő énekelte a nemzeti himnuszt a Super Bowl LII-n, és több filmjében is énekelt, többek között a Kerítések és a Kinek a papné című filmekben.

9. Washington három díszdoktori címet kapott: a Fordham Egyetem a humán tudományok doktora, a Morehouse College a képzőművészetek doktora, a Pennsylvania Egyetem pedig a jogtudományok doktora címmel tüntette ki.

10. Több mint 1000 könyvből álló személyes könyvtára van, amelyek közül sok ritka vagy első kiadású. Washington lelkes olvasó, és azt mondta, hogy hetente egy könyvet elolvas.