109 éves korában elhunyt a Pixar-film igazi Coco mamája, María Salud Ramírez Caballero

109 éves korában elhunyt María Salud Ramírez Caballero, az idős hölgy, akiről a fáma szerint Coco mama karakterét mintázta a Disney a Coco című animációs filmben.

Caballero október 16-án hunyt el a nyugat-mexikói Michoacánban, Santa Fe de la Lagunában, ahol több mint száz évvel ezelőtt született. A híresztelések szerint csakugyan Mamá Coco néven ismerték őt a helyiek, és bár a Disney hivatalosan sosem erősítette meg, sokan úgy vélik, ő volt a modellje a filmben szereplő szeretett nagymama karakterének.

Halálát Roberto Monroy, Michoacán turisztikai minisztere erősítette meg, aki vasárnap tweetelte a hírt, "fáradhatatlan asszonyként és életmodellként" jellemezve őt:

“Mélységes sajnálom Doña María Salud Ramírez Caballero, 'Mamá Coco' halálát, aki egy fáradhatatlan nő és mintakép volt számunkra” - írja Roberto Monroy a Twitteren.

Bár a Disney csakugyan nem ismerte el, hogy a hölgyről mintázta volna a népszerű karaktert, a család állítása szerint a Pixar néhány munkatársa korábban felkereste őket, és egy rövid ideig velük is éltek.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából