Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Coco (2017)

Coco
Filmadatlap
 
32
Szereplők
52
Vélemények
23
Képek
20
Videók
Coco

Galéria (23)

Videók (20)

 
kevelin   2022. 07. 11.

legújabb vélemény

0

Végre egy igazán mozgalmas, vidám mégis tanulsággal bíró animációs film, amit gyerekek és felnőttek egyaránt tudnak élvezni.

 
Az amatőr   2018. 07. 11.

a nap véleménye

1

Szívmelengető mesefilm a családi összetartásról és az álmokról.Varázslatos az animációja,képernyőn még ilyen gyönyörűt nem láttam.Nemhiába lett az év legjobb animációs filmje az Oscaron.Megható történetet mesél el,ami arra bátorít,hogy merjünk hinni ... több»

 
Artemisia   2020. 06. 26.

6
Díe de los Muertos

Amihez csak a Pixar hozzáér, az midászi módon arannyá válik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Oscar- és Golden Globe-díjas animációs filmet készített a Díe de los Muertosról, a mexikói halottkultusz legjelentősebb ünnepéről. A halottak napja a... teljes kritika»

 
Shelby07   2018. 01. 04.

1

Számomra nagyon megnyerő volt, minden percét élveztem. Kissé féltem attól, hogy az éneklés más irányba viszi el az élményt, de abszolút beleillett a képbe, és a vége igazán megható volt. Fantasztikus volt maga a történet, humorral és komolysággal és kellő drámaisággal tetézve, váratlan fordulatokkal.

2
 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 13.

1
Szívmelengető Oscar-díjas animáció

Egyszerűen káprázatos és szívmelengető kis történet. Végre hajaz a Disney kis világára, maga a csodás atmoszféra, ami végigkíséri ezt a gyönyörűen megkomponált animációt, le a kalappal. Nem véletlenül lett az év legjobbja az Oscar-díjon, és zsebelt be megannyi díjat. Könnyhullató történettel párosították az igen jó alapötlettel megáldott, mexikói kultúrával felfegyverkezett mesét. Gyönyörű, színes, és mindvégig izgalmas, egyszerűen sakkban tartja az embert a szűk két órás alkotás. Lee Unkrich és Adrian Molina készítők egy igazán csodás történetet mutattak be, és részben nagyon tanulságos is, mivel mindvégig azt próbálják hangoztatni, hogy merjünk hinni magunkban és az álmainkban, de ezt nagyon jól összetett keretek között tették meg. Mindamellett, hogy mennyire látványos és izgalmas, a poénokról sem feledkeztek meg egy percre sem. Bátran merem ajánlani bárkinek, kortól függetlenül, hiszen tényleg megható a története.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

0

Szerintem egy nagyon megható történet, amit könnyek nélkül nem lehet végignézni. Izgalmas a története és egyedülálló.

 
Puncs   2019. 02. 15.

0

Gyönyörű film, mind a látvány, mind a mondanivaló terén. Szép és szívhez szóló, anélkül, hogy nyálas lenne. Egy olyan témát bont ki, ami minden ember életében jelen van. Szerintem ez egy gyerekmesének álcázott felnőtt mese. A vége nagyon megható, engem megríkatott. Mindenkinek ajánlott, életkortól függetlenül.

A film összbevétele 807 082 196 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 81 424 153 forintot termelt. A hazai mozik összesen 67 576 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Brazíliában a film címét "Viva"-ra módosították, mivel a "Coco" könnyen összetéveszthető a portugál "cocô" szóval, ami ürüléket jelent.

(hp)
 

A Coco a Pixar 19. egész estés filmje.

(hp)
 

A Coco a Pixar hetedik olyan filmje, mely novemberben került a mozikba.

(hp)
 

A film világpremierje 2017. október 20-án volt a Morelia International Film Festivalon Mexikóban.

(hp)
 

A filmet remekül fogadták a kritikusok. A Coco jelenleg 90 százalékon áll a RottenTomatoes-on.

(hp)
 
A Pixar mindig is utat mutatott bátorságban, de a mexikói halottak napjáról családi animációs filmet készíteni még így is meghökkentő vállalás. A legszebb az egészben persze az, hogy nem buktak bele. Sőt. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 
Olyannyira megható és elgondolkodtató lett az összkép, hogy még a teljes stáblista legördülése után sem lesz könnyű elhagyni a mozitermet. több»
 
Ez egy olyan film, ami történetével, karaktereivel, kulturális és nemzeti poénjaival talán végre elkezdi lebontani a falat gyerek és felnőtt filmek között, hiszen nem tudom soha eléggé hangsúlyozni: a kettőnek nem kell feltétlenül elkülönülnie. Egy szó mind száz, a Coco fantasztikus, elragadó mese, amit azonnal látni kell! több»