Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
34
Szereplők
36
Vélemények
23
Képek
20
Videók
Coco
 
harnas1207   2020. 01. 16.

legújabb vélemény

A mexikói hagyományokkal nem vagyok tisztába, de lehet pont ezért volt érdekes a mese. Jól egyensúlyozott a komoly és komolytalan témák között. A tanulság eléggé elcsépelt téma és a film vége is atom giccs lett, de ennek ellenére pozitív csalódás volt a Coco megnézése. Csak ajánlani tudom.

 
Az amatőr   2018. 07. 11.

a nap véleménye

Szívmelengető mesefilm a családi összetartásról és az álmokról.Varázslatos az animációja,képernyőn még ilyen gyönyörűt nem láttam.Nemhiába lett az év legjobb animációs filmje az Oscaron.Megható történetet mesél el,ami arra bátorít,hogy merjünk hinni az álmainkban és valósítsuk is meg őket.Kellő hosszúságú volt és nem vitték túlzásba a gonosz jelenlétét,hiszen nem is az volt a film középpontja,hanem sokkal inkább a család.A Cocot nézve önkéntelenül is feltehetjük magunknak a kérdést,vajon mi emlékezni fogunk a szeretteinkre és,ha igen akkor meddig?A film jól kihangsúlyozza a családi hagyományok fontosságát és a család megtartó erejét.Család nélkül elveszettek vagyunk,ezt mutatja meg a sztoriban az a mozzanat is,amikor a halott csontvázak elporladnak,mert már nem emlékeznek rájuk,nekik már úgymond nincsen családjuk.A mondás,miszerint az emlékekben tovább élünk nagyon kifejező és a film cselekménye is erre fókuszál:a csontvázak a halottak országában,csak addig "élnek" amíg emlékeznek rájuk.A fényképek is közelebb hozzák hozzánk a már elhunytakat, és szinte olyan mintha ott lennének köztünk újra,ezt is jól megragadja a film azzal,hogy csak akkor térhetnek vissza egy napra a halottak,ha kitették a fényképüket az élők.A film eredetien hozza közelebb hozzánk a halált és teszi elviselhetőbbé a mexikói halottak napi ünnepség feldolgozásával.Tudomásom szerint nem volt még eddig olyan animációs gyerekfilm ami ennyire jól hozta volna ezt a témát.Nagyon bejött ez a film az egész családnak,kicsiket és nagyokat is megragadott.A készítők óriásit alkottak látványban és történet megvalósításban egyaránt.Összességében nem mondhatok mást csak azt,hogy 5/5-ösre teljesített minden szempontból.


 
Shelby07   2018. 01. 04.

Számomra nagyon megnyerő volt, minden percét élveztem. Kissé féltem attól, hogy az éneklés más irányba viszi el az élményt, de abszolút beleillett a képbe, és a vége igazán megható volt. Fantasztikus volt maga a történet, humorral és komolysággal és kellő drámaisággal tetézve, váratlan fordulatokkal.

2
 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Szerintem egy nagyon megható történet, amit könnyek nélkül nem lehet végignézni. Izgalmas a története és egyedülálló.

 
Puncs   2019. 02. 15.

Gyönyörű film, mind a látvány, mind a mondanivaló terén. Szép és szívhez szóló, anélkül, hogy nyálas lenne. Egy olyan témát bont ki, ami minden ember életében jelen van. Szerintem ez egy gyerekmesének álcázott felnőtt mese. A vége nagyon megható, engem megríkatott. Mindenkinek ajánlott, életkortól függetlenül.

 
Csak ajánlani tudom, az év egyik legkellemesebb mozis élményét. 9/10 több»
 
Olyannyira megható és elgondolkodtató lett az összkép, hogy még a teljes stáblista legördülése után sem lesz könnyű elhagyni a mozitermet. 9,5/10 több»
 
A Pixar megint a könnyeinkre pályázik. De amíg olyan, kívül-belül csodaszép bravúrokkal bombázza közönségét, mint a Coco, addig szívesen szipogunk éjt nappallá téve. 90/100 több»

A film összbevétele 807 082 196 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 81 424 153 forintot termelt. A hazai mozik összesen 67 576 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Brazíliában a film címét "Viva"-ra módosították, mivel a "Coco" könnyen összetéveszthető a portugál "cocô" szóval, ami ürüléket jelent.

(hp)
 

A Coco a Pixar 19. egész estés filmje.

(hp)
 

A Coco a Pixar hetedik olyan filmje, mely novemberben került a mozikba.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.