2 milliárdból készült film Semmelweis Ignácról, itt az előzetes

Befutott a Koltai Lajos rendezésében készülő Semmelweis első előzetese, amelyet fenti galériánkban meg is tudtok tekinteni.

A produkció forgatása két hónapon keresztül tartott Budapesten, ugyanakkor a cselekmény Bécsben játszódik majd. A történet szerint 1847-ben egy bécsi klinikán titokzatos járvány üti fel a fejét, amelynek gyermekágyas anyukák esnek áldozatul. Az orvosok tehetetlenek, ám egy fiatal magyar orvos szembemenve az általános megállapításokkal új megoldást próbál találni a kórra.

Semmelweis Ignácnak egy osztrák bába próbál meg segíteni, kapcsolatuk pedig rövidesen egyre mélyebbé válik. Hőseinknek azonban nemcsak a járvánnyal kell szembeszállni, hanem egy keményfejű vezetőséggel is, amely kizárólag a saját tekintélyét tartja szem előtt, mindeközben pedig Bécsben és Pesten is kitör a forradalom.

A Semmelweis a tervek szerint 2023 őszén kerül majd a hazai mozikba, a film főszerepeiben pedig Vecsei H. Miklós, Elek Ferenc, Gálffi László, Kovács Lajos, Nagy Katica, Patkós Márton és Simon Kornél láthatók.