2023 egyik legnagyobb sci-fi kasszasikere volt, jön az újabb folytatás!

Bár a tavalyi évben hatalmasat szólt a John Wick: 4. felvonás és a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész is, mindkét szuperprodukciót maga mögé utasította a The Wandering Earth 2, legalábbis a bevétel terén.

A kínai filmipar nemcsak számos hollywoodi blockbuster számára bír nagy jelentőséggel, hanem időnként produkál olyan saját “megaslágereket” is, amelyek az ország határain túl is nagy feltűnést keltenek. Ilyen a már említett The Wandering Earth, amely két sikeres megjelenés után újabb folytatást kap, a harmadik részben ráadásul nem más, mint Jackie Chan lesz látható.

Az első rész 2019 egyik legsikeresebb filmje volt 700 millió dolláros jegybevételével, míg a folytatás, amely előzményfilmként szolgál, tehát az első film előtt játszódik, eddig nem kevésbé tekintélyes 604,4 millió dollárt hozott a konyhára.

Az eddig megjelent filmekben táguló Nap az emberiség és a teljes Föld pusztulásával fenyeget, így egyetlen megoldásként az a lehetőség merül fel, hogy rakéták segítségével a bolygót eltolják a pályáról.

Bár az elrugaszkodott cselekmény sokak számára nehezen emészthető lehet, a produkciók sokkal inkább a látványvilága helyezték eddig a hangsúlyt. A tervek szerint a harmadik rész 2027-ben debütálhat majd.

sci-fi

Az emberek hatalmas hajtóműveket építettek a föld felszínén, hogy új otthont találjanak. De a világegyetembe vezető út veszélyes. A Föld megmentése érdekében a fiataloknak... több»