Az egykori prostituált Divine Brown akár 30 év börtönbüntetésre is számíthat, miután a jelentések szerint testi sértéssel és gyermekekkel szembeni kegyetlen bánásmóddal vádolják.

Brownt 1995-ben rajtakapták, hogy Los Angelesben Hugh Grant brit színésszel szexuális aktust folytatott, mely végül híressé és szerencséssé(?) tette.

Az ezt követő években azt állította, hogy az 50 dolláros "trükk" Grant autójában a hollywoodi Sunset Boulevardon milliomossá tette Brownt (valódi nevén Estella Marie Thompson). Ám az év elején Brownt Fulton megye letartóztatási nyilvántartása szerint testi sértéssel, gyermekekkel szembeni kegyetlenséggel, kábítószer birtoklásával és kokain gyanús csempészéssel vádolták meg, és ha elítélik, akár 30 év börtönbüntetés is vár rá. Egy közeli szomszéd arról a dél-atlantai lakótelepről, ahol a nő most él, azt mondta a Mirrornak, hogy Brown nagyot bukott, mióta egyik napról a másikra "sztár" lett.

A hírek szerint mintegy 1,6 millió dollárt keresett a Grant letartóztatásából származó hírverésből, és a felnőttfilm-iparban végzett munkája, tévés szereplései és újságoknak adott interjúi révén a nyilvánosság előtt maradt. Bár Brown szeretné, ha mindenki úgy gondolna rá, mint aki csillogó életmódot él, "nincs autója, és a cipő, amiben kilép, csúnya, régi szandálcipő" - mondta a szomszéd, hozzátéve, hogy a "piros cipő és bugyi nélkül" kifejezés összefoglalja az 53 éves nőt.

'Divine egész felnőtt korában bajban volt és van is. Állandó kiabálás hallatszik az otthonából, leginkább akkor, amikor részeg. Úgy tűnik, a döntései végre utolérhetik őt' - mondta a szomszéd a lapnak.

Valentin-napon dél körül hívták ki a rendőrséget Brown lakásához, ahol a valódi nevén letartóztatták. Az akkori beszámolók szerint részegnek tűnt, "nagyon zavaros beszéddel".A rendőrök ott találták meg 13 éves állítólagos áldozatát, aki elmondta a nekik, hogy megütötték. A Mirror úgy értesült, hogy a rendőrségi jelentés szerint Brown "megragadta a karjánál fogva, körbe dobálta a lakásban, és a kanapéra csapta a gyereket".

A tinédzser azt mondta a rendőröknek, hogy Divine "alkohol vagy valami más hatása alatt állt, mert látta már korábban is, hogy tablettákat szed" - tette hozzá a magazin. Míg a lányt kórházba szállították, Brownt a Fulton megyei börtönbe vitték. Ott a rendőrök megállapították, hogy a testében kokaingyanús anyagot rejtegetett. A feljegyzések szerint az ügy még mindig nem zárult le, és ha bűnösnek találják kábítószer jogellenes birtoklásában, 30 év börtönbüntetést is kaphat. Eközben Georgia államban a gyermekekkel szembeni elsőfokú kegyetlenkedésért 20 évet is kaphatnak.

Brownt és Grantet 1995. június 27-én tartóztatták le, mert nyilvánosan szexuális cselekményt hajtottak végre. A rendőrök azért figyeltek fel Grant autójára, mert észrevették, hogy a féklámpái ki-be villognak, miközben a sofőr lenyomja a lábát a pedálon. Mindkettőjüket letartóztatták, de ők nem vallották magukat bűnösnek, ami pénzbírságot vont maga után. Brown a letartóztatást követően egy vagyont keresett, köszönhetően annak a figyelemnek, amit az ügy Grant sztársága miatt kapott. "Ez volt az a trükk, ami megváltoztatta az életemet" - mondta később a nő. Elmondta, hogy az eset lehetővé tette számára, hogy a gyermekeit magániskolába járassa. Ő és akkori élettársa négy hálószobás házat vásároltak Beverly Hillsben.