A Breaking Bad remake-jét láttad-e már?

Jótól lopni nem bűn ugyebár. Csak épp vannak, akik egészen amatőr módon csinálják. Erre kiváló példa lehetne gyakorlatilag az 239182 összes létező másolata (beleértve és kiemelve a magyar próbálkozást is!!!). Viszont az régóta oda-vissza futó játszma az amerikai és az európai filmgyártás között, hogyha valakinek volt egy jól sikerült ötlete, akkor azt a másik előbb-utóbb tuti, hogy lemásolja. Így járt többek közt a Totál szívás is.

A sorozat összesen öt évadot ért meg 2008 és 2013 között. A sztori egy rákos beteg kémiatanárról és diákjáról szól, akik közösen beindítanak egy metamfetamin üzemet. Walter a lehető legrövidebb idő alatt lehető legtöbb pénzt akarja így összegyűjteni, hogy még halála előtt biztosíthassa a családja további megélhetését. Jesse viszont egy igazi pancser, aki mindent elront, amit csak lehet. Ebből persze apránként egyre komolyabb bonyodalmak születnek, míg végül Walter is teljesen kifordul önmagából.

A Totál szívás az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozat volt világszerte. Nem csoda, hogy készült belőle egy spanyol nyelvű remake is. Ez Metástasis címmel futott és Kolumbiában játszódott. Olyannyira nem távolodtak el az eredeti koncepciótól, hogy a sztori gyakorlatilag ugyanaz volt: egy középiskolai kémiatanár, miután megtudja, hogy végső stádiumú tüdőrákja van, a családja megsegítéséért metamfetamin gyártásába kezd egy volt diákjával.

A hasonlóságoknak itt még nincs vége, hiszen a főszereplőt Walter Blancónak (az eredetit Walter White-nak), a diákot Juan Miguél Rosasnak (az eredetit Jesse Pinkmannek) hívták. De Saul Goodmanből is faragtak saját Saul Buenót. Abban, hogy a remake messze nem arathatott ugyanakkora sikert, mint elődje, többek közt az is közrejátszott, hogy amolyan spanyolos szappanopera formájában forgatták újra: egy év alatt lepörgették mind az öt évadot…

A remake sorozat előzetesét idelent láthatod.