Valaha régen, amikor Johnny Cash, Kris Kristofferson és Willie Nelson egy bandában zenélt, Highwaymannek nevezték magukat. 2019 egyik legnagyobb popszenzációja csak kicsit változtat a régi recepten: a The Highwomen az Egyesült Államok talán négy legnépszerűbb country zenész nőjéből áll.

A supergroup szeptemberben adja ki első nagylemezét, alig néhány napja jelent meg az első számuk, a Redesigning Women, de már mindenki róluk beszél. És ők mindent el is követnek, hogy a reflektorfénybe kerüljenek, és ha már ott vannak, kiálljanak a számukra fontos ügyekért: a jó zenéért és a női egyenjogúságért.

Nem is lehet véletlen, hogy frissen bemutatott daluk egy olyan film számára készült, amelyben három nő a kezébe kaparintja a New York-i ír maffia irányítását. A Melissa McCarthy, Elisabeth Moss és Tiffany Haddish főszereplésével készült thriller, A bűn királynői (The Kitchen, hazai bemutató: augusztus 22.) egyik betétdala egy Fleetwood Mac klasszikus feldolgozása: a The Chain: amelyet női hangokkal álmodott újra az új női sztárcsapat. Nem is lehetne másképp.

A bűn királynői augusztus 22-től a hazai mozikban.