Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

A bűn királynői (2019)

The Kitchen
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
19
Képek
5
Videók

Galéria (19)

Elisabeth Moss
Tiffany Haddish
Melissa McCarthy
Melissa McCarthy
Tiffany Haddish
Common
Melissa McCarthy
Elisabeth Moss
Domhnall Gleeson
Elisabeth Moss
Melissa McCarthy
Elisabeth Moss
Domhnall Gleeson
Melissa McCarthy
Elisabeth Moss
Tiffany Haddish
Melissa McCarthy
Elisabeth Moss
Tiffany Haddish
Tiffany Haddish
Elisabeth Moss
Tiffany Haddish
Tiffany Haddish
Common

Videók (5)

 
Artemisia   2020. 07. 01.

legújabb vélemény a nap véleménye

6
Egy film, ami túl komolyan veszi magát

Egy DC-képregény-adaptáció és egy elsőfilmes rendező. Nem túl szerencsés párosítás, még akkor sem, ha a téma érdekes és sok potenciál van benne. A bűn királynői esetében be is igazolódott, hogy komolynak szánt gengszterfilm nem való gyakorlatlan keze... teljes kritika»

 
Lubi   2019. 08. 30.

a nap véleménye

1
NagymeNŐK

A bűn királynői egy klasszikus gengsztereposzra nyomokban emlékeztető, álfeminista propagandafilm, mely másfél óra alatt sikeresen rombol le minden próbálkozást a könnyed szórakozásra, ami élvezhetővé tehetné ezt az audiovizuális tévedést, amit a moz... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

0

Nem hittem volna az előzetesek alapján hogy tetszeni fog de imádtam. Nőközpontúságból jeles a filmnek az biztos. Jók a poénok és kiváló a színészgárda. Melissa McCharty egyedül bevonszolja filmet a célba ha kell.

 
kevelin   2019. 09. 18.

0

valószínűleg nagyon elfogult vagyok a két főszereplő színésznővel szemben de nekem nayon tetszett a film. nem volt benne túé sok akcio, nem az öldöklésről mint inkább a megoldásokról szólt afilm. nekem mindenesetre nagyon tetszett, és cseppet sem volt kiszámítható...

 
L.Regina   2019. 08. 26.

a nap véleménye

0
A Pokol királynői

A maffiafilmek kedvelői örülhetnek: már a mozikban A bűn királynői című alkotás, amit szerintem mindenképp érdemes megnéznie annak, aki szereti ezt a témát. Ennek a műnek a cselekménye is követi a bevett receptet, a történet szempontjából ne számítsu... teljes kritika»

 
Attila Herke Nézhetetlen  2020. 01. 01.

0
Katasztrófa

Szeretem McCarthy filmjeit. Könnyed szórakozást ígérnek. A Charlie angyalai óta nem láttam ilyen okádékot. Mindenképpen megkell nézni hogy tud hol a legalja. A film alkotóit el kellene tiltani. Ennél rosszabb giccs történt, borzasztó rossz színészi alkotások......... Botrányosan rossz.

 
Turro   2019. 08. 23.

0

Őszintén szólva, én egy ilyen szereposztást látva sokkal jobb filmre számítottam. Egy kicsit talán túlságosan is kiszámítható a sztori, bár nem mintha annyira konvencionális lenne a forgatókönyv. Mindenesetre a film nálam nem igazán tudott túllépni a... több»

A film összbevétele 12 807 291 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 065 680 forintot termelt. A hazai mozik összesen 18 139 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Melissa McCarthy egy interjúban elmondta, hogy a Szolgálólány meséjét látva azt gondolta Elisabeth Moss-ról, hogy egy nagyon fegyelmezett és vérprofi színésznő. Bár mindkettő beigazolódott a forgatáson, azonban az is kiderült, hogy Moss egyáltalán nem az a rideg természet, akinek gondolta. Sőt, McCarthyt egyenesen lenyűgözte kolléganőjének lazasága és humora.

(hp)
 

Ruby O'Carroll karaktere a korábban csak vígjátékokban játszó Tiffany Haddish első drámai szerepe.

(hp)
 

Melissa McCarthy és Tiffany Haddish is elnyerte az Emmy-díjat a legjobb vendégszereplő kategóriájában, ráadásul mindketten a "Saturday Night Live"-ban nyújtott szereplésükkel érdemelték ki a tévés Oscart. Míg McCarthy 2017-ben, Haddish 2018-ban kapta meg az elismerést.

(hp)
 

Bill Camp két DC képregényen alapuló filmben is feltűnik, melyek premierje között egy hónap sem telik el. A bűn királynői mellett a másik ilyen produkció a Joaquin Phoenix-féle Joker.

(hp)
 

A bűn királynői a DC első R-korhatáros képregény adaptációja a 2009-es Watchmen óta.

(hp)
 
Valahol nagyon nincs rendben, hogy egy három női főszereplőt és egy női rendezőt felvonultató darab, ami ráadásul deklaráltan feminista műként a női térfoglalásról és öntudatra ébredésről szól, annyira ellenszenvessé teszi női főszereplőit, hogy elkezdjük sajnálni a trónjától megfosztott férfinemet. több»
 
Az egyszeri nézőnek, sajnos, kevesebbel kell beérnie: egy közepesnél éppen csak jobb gengszterfilmmel, amelyben eleven és vibráló New York-i utcaképeket látni. több»
 
Berloff debütrendezése nem totális kudarc, a rendezőnő, ha mást nem is, legalább atmoszférát képes teremteni, az éjszakai New York panorámája szemet gyönyörködtet, a füstös, bűzös, papírhalmoktól zsúfolt sikátorok, kietlen külvárosok, ütött-kopott lakások vágóképe egész korrekt ’70-es évekbeli időutazással érnek fel, de hiába beszédes a felszín, ha a karakterológiára óhajtozó mélység gyötrően hallgat. több»