2019.08.12   szerző: hp   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Bár nem volt akkora verseny a bevételi toplista első pozíciójáért, mint amire az elemzők számítottak, így is izgalmasan alakult a hétvége. Öt országos filmpremier is a top10-ben.

Nagyot robbantott a mozikban Guillermo Del Toro horrorja, bukott A bűn királynői

A vártnál légyenesen erősebben teljesített a két hete bemutatott Halálos iramban: Hobbs és Shaw, mely ennek is köszönhetően ismét behúzta a toplista első helyét. Jason Statham és Dwayne Johnson filmjére 25,4 millió dollár értékben váltottak jegyet a tengerentúlon, amivel az akciófilm az USÁ-ban átlépte a 100 millió dollárt, míg globálisan 332 milliónál jár.

Nagyszerűen kezdett a mozikban a Guillermo del Toro produceri közreműködésével bemutatott, hamarosan a hazai mozikban is látható horror, a Lidérces mesék éjszakája, mely 20,8 millióval a dobogó második fokát szerezte meg. A filmet a nézők némileg vegyesen, a kritikusok azonban kimondottan lelkesen fogadták, ezt támasztja alá a RottenTomatoes kritikaaggregátor portál 80 százalékos értékelése is.

A fél tucat premierfilm ellenére Az oroszlánkirály továbbra is őrzi dobogós helyezését, ehhez ezen a hétvégén 20 millióra volt szüksége. A Disney animációs klasszikusának adaptációja egészen parádésan teljesített az elmúlt hetekben a hazájában és a nemzetközi piacokon is, így az összbevételei már meghaladják a 1,33 milliárd dollárt.

A hétvégén debütált a mozikban a Nickelodeon sikersorozatának élőszereplős változata, a Dóra és az elveszett aranyváros, mely ugyan remek fogadtatásban részesült a közönség és a kritikusok részéről is, 17 milliós premierhétvégéjével mégsem lehet maradéktalanul elégedett a Paramount, mely csak a gyártásra közel 50 milliót költött, a marketingről nem is beszélve. Csúnyán leszerepelt a Melissa McCarthyDomhnall Gleeson és Elisabeth Moss nevével fémjelzett A bűn királynői, mely az 5 millió dolláros bevételével csak a hetedik helyet tudta megszerezni az Ebgondolat előtt. A filmmel nem voltak túlságosan kegyesek a kritikusok sem, a 20 százalékos értékelés a RottenTomatoes-on nem éppen az, amire a Warner számított egy sztárokkal tűzdelt korhatáros thrillertől.

A top10-es listát és a pontos bevételeket a szóban forgó filmek előzeteseivel idelent találjátok.

#10

dokumentum | zenés

2019 januárjában új csúcseredmény született a mozikban, a nézők száma egy nap alatt meghaladta az egymilliót. A nevezetes produkció, amely soha nem látott emberáradatot... több»

$2,296,491    
#9

85 Toy Story 4  (2019)

animáció | családi | fantasy

Bár azt követően, hogy Andy egyetemre ment, és Woody Bonnie-hoz került, hősünk sosem felejtette el az első számú feladatát, mégpedig hogy megóvja szeretett gazdáját. Egy napon... több»

$4,400,000    
#8

akció | kaland | sci-fi

Pókember számára nincs megállás, úgy tűnik, hősünk sosem lazíthat. Miközben a falmászó többször bizonyította, hogy egymaga képes megszabadítani a világot az... több»

$5,300,000    
#7

58 A bűn királynői  (2019)

akció | dráma | krimi

New York egyik rettegett negyedében, az ír gengszterek tűzfészkében az FBI sikeresen lecsap három maffiatagra. Vagyontalanul maradt asszonyaik időben felismerik, hogy a korábban az... több»

$5,510,000    
#6

86 Ebgondolat  (2019)

dráma | romantikus | sportfilm

A kutyarajongók családtagként tekintenek kedvencükre, meggyőződésük, hogy a kutya megérti a körülötte zajló folyamatokat, érti az emberi beszédet, van saját véleménye és... több»

$8,100,000    
#5

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»

$11,600,000    
#4

családi | kaland

Dóra számára nem idegen a kockázat és a veszedelem, hiszen gyerekkorát a vadon megismerésével töltötte. A középiskola azonban őt is új kihívások elé állítja. Kalandor... több»

$17,000,000    
#3

animáció | családi | dráma

Az afrikai szavannák királyának, Mufasának fia születik, akinek az a sorsa, hogy átvegye apja helyét a trónon. Csakhogy a király testvére, a korábbi örökösnek számító Zordon... több»

$20,000,000    
#2

horror | misztikus | thriller

A 60-es évek végi Amerika nagy változás előtt áll, ebből azonban nem sokat tapasztalnak Mill Valley városának lakói, akik életére hosszú évtizedek óta súlyként nehezedik a... több»

$20,800,000    
#1

akció | kaland

Luke Hobbs az amerikai Diplomata Biztonsági szolgálat főnöke, Deckard Shaw pedig egykori brit elit kommandós - és veszettül utálják egymást. Ám most mégis közösen kell... több»

$25,400,000