80 Deadpool 2  (2018)

A Deadpool 2 friss-ropogós bemutatója után meg is érkeztek az első kommentek a RottenTomatoes-ra, ahol a film jelenleg 86 százalékon áll – ami elég jónak minősül, tekintettel arra, hogy a film köztudottan nem a finom humorral operál.

Sokkal inkább a megosztó fekete humorral, ami vagy bejön valakinek, vagy nem: de a jelenlegi értékelések szerint ez inkább tetszett azon szerencséseknek, akiknek volt már alkalmuk látni a halálos betegből eltorzult arcú szuperhőssé vedlett karakter következő kalandjait.

A Celine Dion főcímdalával megküldött film készítői a legapróbb részletet is képesek voltak elviccelni, ahogy ez a filmtartalomból is kitűnik. Maga a sztori nem derül ki, csak az, hogy a szinopszisíró nagyon formabontó szeretett volna lenni. Azt megtudjuk, hogy Deadpool megkapja a Legjobb szeretőnek címzett bögrét – ahogy azt is, hogy szeretne Miami megszexibb pultosa lenni, miközben meg kell küzdenie az elvesztett ízlelési képességével. Emellett megküzd ninjákkal, a yakuzával, szexuálisan agresszív kutyákkal, és körbeutazza a földet, hogy ráleljen az élet igazi értelmére.

És mit mondanak a filmről a hozzáértők? Bár volt, aki nagyon nem szerette, mint Kate Walsh a Tribune News Service-től, aki csak annyit mondott róla, hogy unalmas és rossz, a kritikák nagyja szereti a filmet. Dicsérik a sok utalást, a szuperhős-filmek kliséinek kifigurázását és felhasználását, az összeszedettebbnek tűnő történetet és azt a fajta humort, amit ezen a filmen kívül kevés mű képvisel. Többet szerint a film önállóan is megállja a helyét, és nem kell úgy kezelni, mint egy folytatást. Friss, energikus és új összetevőket csap hozzá a már meglévő alapanyaghoz, de nem fárasztja ki azt – és Ryan Reynolds alakítása is meggyőző és magabiztos.

Sajnos a Deadpool-franchise két film alatt eljutott odáig, amit eredetileg utálni akart. (K. Austin Collins, Vanity Fair)

Az akciójelenetekkel, a humorral és a stáblista utáni jelenetekkel együtt a Deadpool 2 egy olyan folytatás, ami kellett. (James Luxford, Metro, UK)

Egy mesésen zseniális beszólás a szuperhős-filmeknek – miközben tökéletes példája is egynek. (Michael O’Sullivan, Washington Post)

A Deadpool 2 egy feszesebb, okosabb, jobb változata az első résznek. (Germain Lussier, io9.com)

Bizonyos értelemben a Deadpool 2 nem próbál meg a közönséghez beszélni – hanem maga a közönség. (Robert Denerstein, Denerstein Unleashed)

Ha megnézted a filmet, és kikívánkozik belőled a vélemény, akkor írd meg nekünk is!