A galaxis őrzői 3 megdöntött egy ősrégi Marvel-tabut

A héten érkezik a hazai mozikba is A galaxis őrzői: 3. része, amely egyúttal a trilógia végét is jelenti.

Az eddig megjelent előzetesek és kritikák alapján egy igencsak érzelmes lezárásra számíthatnak a nézők, a franchise rajongói mindenesetre már most felkészültek arra, hogy a történet több népszerű karakter halálával ér véget.

James Gunn utolsó rendezése a Marvelnél ráadásul olyan határokat feszeget, amelyre még nem volt példa a stúdiónál, a film egyik jelenetében ugyanis Űrlord megereszt egy igencsak kemény beszólást Nebulának, aki sehogy sem képes megbirkózni az autó ajtajának kinyitásával.

“Nyisd ki a kib@szott ajtót!” - kiáltja Chris Pratt karaktere, amelyet persze ki is kellett sípolni. Nagyon úgy tűnik, hogy Gunn ezzel el is ment a végletekig, hiszen a film korhatár besorolása nem változott az előző epizódokhoz képest.

“Egy PG-13-as filmben csak egy lehet” - válaszolta maga a rendező a közösségi médiában egy rajongói kérdésre, amely arra vonatkozott, számíthatnak-e majd további kemény szavakra.

A galaxis őrzői 3 tehát május negyedikétől a hazai mozikban is megtekinthető, a film további szerepeiben pedig érkezik Zoe Saldana, Karen Gillan, Dave Bautista, Vin Diesel és Sylvester Stallone, Bradley Cooper.