Alig egy órával azután, hogy megjelent az M3GAN című film előzetese, már mémek árasztották el internetet. 

Témájuk a film címszereplője, M3GAN, az intelligens robotbaba. Az ihletet az adhatta a mémek alkotóinak, hogy a delejes tekintetű android kisleány már első ránézésre pszichedelikus élmény, másodikra meg frászt lehet tőle kapni. A mémek egy része a robot hátborzongató jellegét domborítja ki, jókora mennyiségű alkotás pedig a filmtörténet egyéb, kultikus rangra vergődött gyilkos babáit ekézi, úgymint Chuckyt, akinek kalandjaiból izmos franchise született (Gyermekjáték és társai), illetve Annabelle-t, aki szintén nem egy filmben gyilkol, hanem két folytatást is megért a nagy sikerre való tekintettel.  

Az érdeklődés M3GAN iránt nem lehet véletlen. Azt lehet sejteni, a rajongók értékelik, hogy az új baba halad a korral. Chcukyt és Anabelle-t gonosz lélek szállta meg, az új babában viszont a mesterséges intelligencia kezdi el sajátosan értelmezni a programját, azaz öntudatra ébred, mint egy szőke kislánynak öltöztetett SkyNet. 

A történetben a kis Cady elveszti szüleit, és nagynénje (Allison Williams) gondjaira bízzák, aki robottervező. A kislány biztonsága érdekében megalkotja M3GAN-t, aki játszótárs és testőr egy személyben, azzal a paranccsal, hogy védje meg Cadyt bárkitől és bármitől, bármi áron. A robotleány természetesen továbbgondolja a programot, és rájön, hogy gyakorlatilag mindenki a fenyegetés kategóriába esik, ezért magához ragadja a kezdeményezést, valamint egy konyhakést.

Az előzetes mémek alapján el lehet képzelni, mekkora médiazaj támad majd azután, hogy M3GAN végre beköltözött a mozikba.

A film 2023. január 12-től a mozikban. Az előzetest idelent nézhetitek meg.

(UIP-Duna)