Csütörtöktől (azaz tegnaptól!!!) minden idők egyik leghírhedtebb horror franchise-ja új fejezetet kap!

Közel 20 év óta az első új Az ördögűző-film, amely az eredeti, 1973-as klasszikus közvetlen folytatásaként szolgál és egy új családot követ nyomon, amint a démoni megszállottság rémeivel küzdenek.

De mit is kell tudni Az ördögűző: A hívőről?

A sztori

Az eredeti filmhez hasonlóan A hívő is egy családot követ, amint az egységet egy fiatal lányt sújtó démoni megszállottság szétszakítja. Az eredeti Ördögűzővel ellentétben ezúttal két család éli át egyszerre a szörnyűséget, mivel két fiatal lány is megszenvedi azt, amit David Gordon Green rendező „szinkronizált birtoklási eset"-ként nevezett.

A film a legjobb barátnőket, Angelát (Lidya Jewett) és Katherine-t (Olivia Marcum) követi nyomon, akik iskola után eltűnnek az erdőben, hogy napokkal később újra megjelenjenek. De a lányok azt hiszik, nem is mentek el már napok óta...

Ők abban a tudatban vannak, hogy csak órák teltek el, és nem is tudják, hogy abban a - számukra - elveszett időben valami szörnyűség történt. Visszatérésüket követően a lányok behódolnak a démoni megszállottságnak, és egyetlen reményük a túlélésre egy másik fiatal lány édesanyja lehet, aki 50 évvel ezelőtt ugyanezt élte át... Chris MacNeil (Ellen Burstyn).

A nagy újrázás

A legnagyobb név tehát, aki csatlakozott a projekthez, kétségtelenül Ellen Burstyn, aki 1973 óta először tér vissza a franchise-hoz, hogy Chris MacNeilt, a korábban megszállott Regan MacNeil anyját alakítsa.

Burstyn azután vállalta el a szerepet, hogy a producerek beleegyeztek a fizetési igényébe, majd az egészet egy ösztöndíjalapnak adományozta, amelyet fiatal színészek számára működtet. Jelenléte igazi mélységet és erőt ad a történetnek, valamint rengeteg visszacsatolást biztosít az eredeti filmhez.

Egy másikhíres arc azonban, akit nem fogunk látni, Linda Blair, aki ugyan fiatal Regan MacNeilként szerepel az archív fotókon, de nem tért vissza, hogy eljátssza a karaktert a folytatásban.

Blair azonban más módon részt vett a filmben: "tanácsadóként" dolgozott, hogy a két kislányt segítse.

Hogyan kapcsolódik az új film a franchise többi részéhez?

A hívő lesz a hatodik játékfilm, amely Az ördögűző franchise-ba érkezik, ami azt jelenti, hogy rettenetesen sok anyag készült már, amelyek csak arra várnak, hogy ez a film hivatkozzon rájuk. De mennyi utalásra számíthatunk valójában?

Green szerint nem sokra. Bár nem veszi feltétlenül semmibe a sorozat különféle folytatásait és előzményeit, A hívő az eredeti, 1973-as Az ördögűző közvetlen folytatásaként készült, ami azt jelenti, hogy nem igazán fognak utalni semelyik előzményre sem.

Greentől már azt is hallhattuk, hogy a filmben nem szerepel majd Pazuzu, a démoni entitás, aki eredetileg megszállta Regan MacNeilt. Ez azt jelenti, hogy amennyire jelenleg tudjuk, Chris MacNeil jelenléte és az 1973-ban átélt története az egyetlen igazi kapcsolat a korábbi filmekkel.

Tehát ez egy teljesen új mese a démoni megszállásról és úgy tűnik, hogy a hangsúly ezúttal a két kislányon van, és azon, amin ők keresztülmennek.

Lesz-e folytatás?

Az első folytatások csak azután érkeztek meg, hogy az első film hatalmas kasszasiker lett, de ezúttal nem ez a helyzet. David Gordon Green egy sor történetre gondolva indította el ezt a projektet, ami azt jelenti, hogy A hívő valójában egy új Ördögűző trilógia első fejezete.

Még mindig nem ismerjük az egész trilógia történetét, de azt tudjuk, hogy az első folytatás 2025. április 18-án érkezik a mozikba.

horror

SkyShowtime (2024.05.17.)

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»