Nicolas Cage-ről ma már nehéz elképzelni, hogy egyszer majd újra komolyan vehető színész lesz. Karrierje elején még a legjobbak közé sorolták, ám valami a 2000-es években megtört nála és szállította a rosszabbnál rosszabb filmeket. Ezek közé tartozik a 2006-ban megjelent Rejtélyek szigete is, amely valóságos mémsztárrá tették.

A film története egy visszavonult nyomozóról szól, aki egy eltűnt kislány után kezd kutatni. Nyomozása végül egy titokzatos szigetre vezeti, ahol a helyi – többségében nőkből álló – közösség minden, csak nem normális. Hamarosan kiderül, hogy a közösség különös szexuális rítusokat folytat és az emberáldozatoktól sem riad vissza.

A Rejtélyek szigete valójában az 1973-as A vesszőből font ember remake-je, amely csak nagy vonalakban hasonlít az eredetire. Ám nem is ettől vált a mémgyártók közkedvelt alapanyagává, hanem Nicolas Cage alakítása miatt. A színészről már jó ideje azt tartják, hogy hajlamos alaposan túljátszani bizonyos dolgokat, de ez ebben a filmben hatványozottan igaz.

Számos olyan jelenet van, ami bármikor máskor teljesen hétköznapi lenne, ám Nicolas Cage-nek köszönhetően szinte már komédiába fordulnak – pedig egy horrorfilmről van szó. Az egyik jelenetben a telefonvonal megszakadását jelző hangra reagál úgy, mintha fejbelőtték volna. De az is szinte már ikonikus, amikor talpig medvejelmezben odacammog egy nőhöz, majd olyan sallert leoszt neki, amitől még Muhammad Ali is megszédült volna. A csúcs viszont egyértelműen az egyébként kivágott méhes jelenet, ahol olyan szenvedést vág le, ami egyértelműen Arany Málnát ért volna.