Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

A vesszőből font ember (1973)

The Wicker Man
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
5
Videók

Galéria (13)

Edward Woodward
Britt Ekland
Britt Ekland
Britt Ekland
Edward Woodward
Britt Ekland

Videók (5)

 
dailyfilmsan   2018. 10. 23.

legújabb vélemény

0

Nem volt horrorisztikus inkább volt misztikus és titokzatos. A filmben egy csepp vér nem folyt, ellenben pogány rituálék és fordulatok tarkították. Nem volt nagyon emlékezetes mégis a vége annyira élethű volt hogy a végén azt mondhattam érdemes volt megnézni. Mégis eléggé átlagos ez a film.

 
erare   2016. 06. 19.

0

Nagyon elgondolkodtató a film; mély üzenettel és erős társadalomkritikával. Kiváló jellemrajzok és páratlan színészi alakítások jellemzik. Christopher Lee pedig szinte lubickolt a szerepben.Erős és tartalmas film, megnézése után sokáig a hatása alatt voltam.

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

0

Korábban még nem nagyon találkoztam olyan filmmel, ami ilyen fura érzéseket keltett volna bennem. Az egész valahogy különös volt számomra. Néha kissé ellentmondásos, de egyszer meg lehet nézni, mert nem rossz.

 
Sniper   2015. 09. 09.

0

Nem fog a kedvenceim közé tartozni, mivel nehezen emészthető darabról van szó, de a feszültség fokozása és a történet bizarrsága miatt mégis ajánlom mindazoknak, akik szeretik a hagyományostól és a sablonoktól eltérő filmeket.

A film összbevétele 60 891 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Robin Hardy szerint Howie végső beszéde a híres kalóz, Sir Walter Raleigh halála előtti utolsó szavain alapultak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A címadó vesszőembert a készítők otthagyták a forgatási helyszínen, és az évtizedek során a rajongók zarándokhelyévé vált. A konstrukciót azonban 2006-ban ellopták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A tanárnőt játszó Diane Cilento ekkor már félig visszavonult, színpadi színésznő volt, de Shaffer visszacsábította őt a színjátszáshoz a film kedvéért, később össze is házasodtak.

(Mavil)
 

Gerry Cowper játszotta az eltűnt lányt, ám a fényképen, amit körbeadnak nem ő, hanem ikertestvére, Jackie Cowper látható.

(Mavil)
 

Britt Ekland svéd színésznő, aki Willow-t játszotta a forgatás alatt állapotos volt, így nem járult hozzá, hogy a meztelen jeleneteknél deréktól lefelé mutassák. A filmben azonban mégis megjelenik Willow teljesen pucéran, mert a színésznő tudta nélkül egy dublőrt beállítottak utólag, a szövegét is újra rögzítették, amit Annie Ross mond el.

(Mavil)
 
Kinek ajánljuk: Gondolatébresztő, azon belül is vallási kérdésekkel foglalkozó filmek kedvelőinek elsősorban, de egy ilyen klasszikust valójában minden horror-rajongónak illik legalább egyszer megtekintenie. több»