Az IMDb a napokban változtatott A kis hableány élőszereplős remake-jének értékelési rendszerén, miután a film az úgynevezett "review bombing" legújabb célpontjává vált.

Mindez azt jelenti, hogy az egyes felhasználók szándékosan negatív véleményekkel árasztják el az adott film adatlapját. A kis hableány közel 41 ezer értékelést kapott a megjelenése óta, és bár a film 7.0 értékelést ért el, az értékelések 39 százaléka csupán 1 csillagot jelent.

A portál egy hivatalos közleményben írja, hogy az oldal “értékelési mechanizmusa szokatlan szavazási aktivitást észlelt ezzel a címmel kapcsolatban. Értékelési rendszerünk megbízhatóságának megőrzése érdekében alternatív súlyozási számítást alkalmaztanak”. 

Bár az IMDb nem részletezi részletesen, hogy a vállalat hogyan számítja ki a súlyozott pontszámot, azt állítja, hogy "nem minden szavazatnak van ugyanolyan hatása (vagy "súlya") a végső értékelésre. 

“Ha szokatlan szavazási aktivitást észlelünk, alternatív súlyszámítást alkalmazhatunk, hogy megőrizzük rendszerünk megbízhatóságát" - olvasható az oldalon.

családi | fantasy | kaland | musical | romantikus

A kis hableány egy magával ragadó mese, amely minden korosztály szívét elnyerte. A történet egy fiatal és kíváncsi hableány, Ariel történetét követi nyomon, aki Triton... több»