52 Bőrpofa  (2017)

A film nem 18-as, hanem X karikát kapott a bizottságtól. Itt az ideje felkészülni a súlyos vérengzésre.

Nem csak a hazai, de a külföldi viszonyokhoz is képest is igen ritka, ha egy film szigorúbb besorolást kap a 18-as karikánál. Márpedig a hamarosan a mozikba érkező Bőrpofával ez a helyzet. Az X-besorolás (kizárólag felnőtteknek ajánlott) mondhatni extrém, de elég vonzó lehet az elborult horrorok rajongóinak.

1965-ben, Texasban négy zavarodott és erőszakos tinédzser megszökik egy elmegyógyintézetből, és magukkal hurcolnak egy szép, fiatal ápolónőt is. Megindul utánuk a hajtóvadászat, amelyet a lánya halála miatt bosszúszomjas helyi seriff (Stephen Dorff) vezet. Hamarosan előkerül a motoros fűrész is, és olyan borzalmak várnak a fiatalokra, melyek hatására egyikükből vérengző szörnyeteg válik, akit ma mindenki úgy ismer, a Bőrpofa.

A texasi láncfűrészes mészárlás 1974-ben világszerte sokkolta a mozinézőket kendőzetlen brutalitásával és nyers képi világával. A történet szerint egy család foglyul ejtett egy baráti társaságot, majd kegyetlenül megkínozta és felfalta őket. A család feje, Bőrpofa, aki motoros fűrésszel csonkította meg áldozatait, a filmtörténelem ikonikus gonoszává vált, a film maga pedig a műfaj klasszikusává.

A film az eredeti A texasi láncfűrészes mészárlás előzményfilmje, amely megmutatja, hogyan vált hírhedt főhőse, Bőrpofa gátlástalan sorozatgyilkossá. A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint  Lili TaylorStephen DorffFinn JonesVanessa Grasse és Sam Strike, míg a rendezői széket Alexandre Bustillo és Julien Maury foglalhatta el.

A Bőrpofa december 28-tól a hazai mozikban.