A múlt pengéi: Mi ez az új thriller Chris Pine-nal, amit mától streamelhetsz?

Megérkezett az Amazon Prime műsorkínálatába a Janus Metz Pedersen rendezésében készült A múlt pengéi. Chris Pine meglehetősen mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, hiszen alig egy héttel korábban debütált egy másik filmje, a The Contractor.

A történet szerint egy éjszaka Carmel városában két volt szerelmes újra találkozik. A két egykori CIA-ügynök felidézi a régi szép emlékeket, és persze a felszínre bukkan néhány rossz pillanat is. A valódi kérdés viszont az, hogy Henry azért jött el a vacsorára, hogy újra helyrehozza kapcsolatát Celiával… vagy azért, hogy leleplezzen egy régi összeesküvést?

A múlt pengéi egy igazi kémhajsza, amely egyenesen Bécsbe repíti a nézőt. Párosunk egy régi ügyet próbál meg tisztázni: egy repülőgépen történt túszejtés eseményeit, amely végül nem csak katasztrófába torkollott, hanem szerelmi kapcsolatukat is tönkretette.

Nyolc évvel az esemény után Henry azt a feladatot kapja, hogy derítse fel a terrorcselekményt kivizsgáló amerikai ügynökség sejtjében lévő tégla kilétét, a gyanú pedig elsősorban volt szerelmére, Celiára terelődik.

A történet elmesélése nem lineáris, számos flashback (visszaemlékezés) tárja fel mindazt, amelyet a főszereplők elkövettek, miközben a jelenben próbálják meg újraértelmezik a múlt történéseit, a teljes cselekmény pedig ettől igazán feszültté válik.

A múlt pengéi tehát már megtekinthető az Amazon Prime-on, a film főszerepeiben pedig Chris Pine, Laurence Fishburne, Thandie Newton, Jonathan Pryce, Corey Johnson, David Dawson, Orli Shuka és David Bedella láthatók.

thriller

Két CIA-ügynök és egykori szerelmesek újra egymásra találnak, hogy megvizsgáljanak egy hat évvel korábbi bécsi küldetést, amelynek során egy ügynöktársukat... több»