Bár jelenleg mindenki a Netflix legújabb nagy durranásáról, az egyébként meglehetősen kicsit pukkanó A halhatatlan gárda moziról beszél, van egy másik film is, ami júliusban eddig tarolt. Ez a film nem más, mint a hónap elején debütált Kétségbeesettek, amely szintén a Netflix saját készítésű alkotása, de jóval kisebb figyelmet kapott eddig.

A film ahhoz képest, hogy nem igazán került rivaldafénybe, a premier utáni két hétben szép csendesen felküzdötte magát először a Netflix Top 10-es listájára, majd meg sem állt egészen a Top 4-ig. Mindezt úgy, hogy tényleg alig lehetett korábban hallani róla.

A dolgot még érdekesebbé teszi, hogy az a kevés kritika, ami megjelent a filmről a Rotten Tomatoes oldalon, finoman szólva sem festettek pozitív képet. Az értékelése átlaga valahol 14-15 százalék körül mozog, amit nyugodtan nevezhetünk borzalmasnak.

A Kétségbeesettek története egy hétköznapi, sokak számára ismerős szituációval kezdődik: a főhős Wesley elküld egy üzenetet vőlegénye telefonjára, de szinte azonnal megbánja. Ezért barátnőivel elutazik Mexikóba, hogy még azelőtt törölje az üzenetet, hogy azt a vőlegénye elolvasná. És közben még Wesley exfiúja is feltűnik a színen.

A Kétségbeesettek tehát az elmúlt hetek meglepetésfilmje volt, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mostanra kikerült a Top 10-ből.