A Netflix is átáll a sorozatepizódok heti bemutatására?

A Netflix egy további újítást vett fontolóra a sorozatepizódok publikálása kapcsán. A streamingszolgáltató éveken keresztül a “binge-watching” fogyasztási módot preferálta, ám úgy tűnik, hogy a jövőben áttérhet a heti megjelenésekre.

A Netflix kétségtelenül arra szocializálta az előfizetőit, hogy habzsolják a tartalmakat, a binge-watching értelmében egy adott sorozat összes epizódja azonnal elérhetővé vált a megjelenés napján, így csakis a nézőn múlt, hogy miként osztja be magának az általa megtekinteni kívánt produkciót.

Mondani se kell, hogy a Stranger Things esetében mindenki hatalmas kihívás előtt találta magát, pláne, hogy a negyedik évad epizódjai jócskán meghaladták már az egyórás játékidőt is. A Netflix az elmúlt időszakban egyre több lehetőséget kívánt megragadni, hogy nyereségesebbé váljon, így a reklámok mellett visszatérhet a heti megjelenési forma, amelyet nem csupán a többi streamingszolgáltató alkalmaz, hanem azonos is a megszokott televíziós kultúrának a formájával is.

A Puck News értesülései szerint az ötlet egyenesen a Netflix vezérigazgatójától, Reed Hastingstől származik, és bár mindez egyelőre nem került megerősítésre, a már említett Stranger Things és az Ozark esetében már történtek ehhez kapcsolódó kisebb próbálkozások.

Egyelőre kérdéses, miként reagálnak majd erre az előfizetők, korábban a The Boys című sorozat rajongói adtak hangot elégedetlenségüknek, miszerint számukra igencsak frusztráló, hogy nem tekintheték meg egyszerre a széria legújabb évadát.