A Netflixre jön a Breaking Bad-film!

Több apróság is kiderült a készülő Totál szívás-filmről: többek között az, hogy Aaron Paul főszereplésével készül a sorozat eredeti helyszínein, a sorozat történetének egyenes folytatása lesz – és nem az AMC csatornán debütál először, hanem a Netflixen, majd innen veszi át a tévé.

Nem a szokásos forgatókönyv egy film számára, de hát változnak az idők.

A film forgatása tavaly decemberben kezdődött, azóta többször látták a főszereplő színészt és Vince Gilligan forgatókönyvírót Albuquerque-ben, Új-Mexikóban a forgatás helyszíneinek közelében. A helyszínek majdnem ugyanazok, mint a sorozat esetében voltak, így gyanítható, hogy a film története nem távolodik el annyira a sorozat eseményeitől.

Részleteket persze nem tudunk, mert a sorozat készítői a manapság divatos – és az ekkor felhajtást élvező produkcióknál szinte elvárt – mély hallgatásba burkolóznak. Paul még a szociális média felületeiről is eltűnt, amióta zajlik a forgatás, nehogy véletlenül lelőjön valami titkos poént.

A sorozat főszereplője, Bryan Cranston annak idején szintén megerősítette, hogy készül a sorozat, ám arról nem mondott semmit, hogy az ő karaktere fel fog-e a tűnni a filmes változatban is – visszahozzák-e Waltert az esetleges visszaemlékezéseken keresztül. Azt viszont bátran merte állítani, hogy ha hívják, kérdés nélkül elvállalja a szerepet.

Arról még nincs hír, hogy a stúdió mikor tervezi a film premierjét – ám mivel már a Netflix is benne van a buliban, ez inkább előbb, mint utóbb következik majd be, kerül, amibe kerül. A streaming-szolgáltatás híresen sok pénzt öl az eredeti és saját tartalmakba, főleg akkor, ha egy ennyire várt produkcióról van szó.