A Netflixre jön a Disney elkaszált LMBTQ animációs filmje, a Nimona

ND Stevenson képregényének adaptációját még akkor kukázta a Disney, miután a Fox stúdió felvásárlása után bezárásra került a Blue Sky, úgy tűnik azonban, hogy a Nimona feltámad hamvaiból.

A Netflix hétfő reggel jelentette be, hogy átveszi a Nimona című LMBTQ-animációs projektet, így a tervek szerint a produkció már 2023-ra elkészül. A történet szerint Nimona egy alakváltó antihős, aki bármire képes azért, hogy lerombolja azt az intézményt, amely egy bűncselekménnyel vádolja őt, ehhez pedig még az emberiség elpusztítása sem jelent akadályt a számára, rövidesen azonban egy váratlan szövetségesre lel, aki talán rábírhatja arra, hogy változtassa meg a szándékait.

A Nimona nem kis visszhangot váltott ki a múlt hónapban, amikor a Blue Sky három volt munkatársa az Insider magazinnak elmondta, hogy néhány hónappal a stúdió bezárása előtt a Disney vezetői kifogásolták a történetben szereplő queer elemeket, köztük egy azonos nemű pár csókjelenetét. A stúdió egyébként egyelőre nem reagált a fenti nyilatkozatokra.

A Netflix égisze alatt Nick Bruno és Troy Quane kerültek a projekt élére, a főbb szinkronszerpekben pedig Chloë Grace Moretz, Riz Ahmed és Eugene Lee Yang lesznek hallhatók.