A Netflix új sorozata, a Troy: Fall of a City a BBC-vel közös koprodukcióként készült, ennek köszönhetően az Egyesült Királyságban már be is mutatták. A közönség jól reagált a sorozat bemutatkozó epizódjára, a RottenTomatoes-on pedig az egészséges 70 százalékos értékelésre tornázta fel magát – ami mindenképpen jó előjel az április 6-ai Netflixes világpremier előtt.

A sorozat hivatalos leírás így hangzik:

Legendás történet szerelemről és háborúról, intrikákról és árulásról. Amikor Paris és Heléna egymásba szeretnek, kapcsolatuk olyan események láncolatát indítja el, ami veszélybe sodorja családjukat és Trója városát.

A trójai háborút övező mítoszok több mint 3000 évesek, de érzelmi mélységeket és időtlen témákat taglalnak, mint identitás, szerelem, bosszú és hovatartozás. A Troy: Fall of a City ezeket boncolgatja élő, lélektani igazságok mentén, és felteszi az emberi létezés örök érvényű kérdését: hogyan küzdünk meg szerelmünkért a háború viszontagságai közepette.

A sorozat előzeteséből kiindulva a készítők igyekeznek meglovagolni a közönség Trónok harca-rajongását, és telepakolták középkorinak tűnő díszletek között merengő angol színészekkel, aki grandiózus dolgokról – mint szerelem, halál, hercegek és háborúk – elmélkednek. Vagyis csupa olyan dologgal, ami nagyban hajaz az HBO és George R. R. Martin nagy sikerű szériájára.

Ezt leszámítva elég minőséginek tűnik a sorozat – ami épp kellő mennyiségben csökkentheti a rajongók Trónok harca-éhségét. A történetet Joe Barton és  David Farr írta, és Owen Harris és Mark Brozel rendezte.

Előzetes: