A Pixar történetének első nembináris karakterével jött az Elemi

A Disney Pixar bemutatta első nem-bináris karakterét a most megjelent Elemi című animációs filmben.

A produkció eredeti szinkronjában Ava Hauser kölcsönözte a hangját Lake-nek, Wade kisebbik testvérének, aki a they/them megszólítást használja. Minderről maga Hauser adott hírt a közösségi médiában, aki saját magát szintén nem binárisként határozza meg.

“Ez egy hatalmas bejelentés. A Pixar első nem-bináris karakterét játszhatom. Ismerjétek meg Lake-et. Ma este nézem meg a mozikban a barátaimmal, szóval ti is megnézhetitek a mozikban, ha kíváncsiak vagytok rá” - írta Hauser.

Peter Sohn rendezésének főbb szinkronszerepeiben Catherine O'Hara, Wendi McLendon-Covey, Kari Wahlgren, Mamoudou Athie, Fred Tatasciore és Jonathan Adams hallhatók.

A Pixar kreatív igazgatója, Pete Docter nemrégiben hatalmas lelkesedésének adott hangott ahhoz fűződően, mekkora lelkesedéssel is vágta bele a világjárvány után ismét az Elemi munkálataiba.

“Peter Sohn egy rendkívüli mesélő, az Elemi hihetetlenül vicces, tele van szívvel, és őszintén szólva lenyűgöző látványt nyújt. Ez a film határozottoan a közönség számára készült” - mondta Docter.

80 Elemi  (2023)

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Element Cityben számos, a négy elem – víz, föld, levegő és tűz – egyikéből származó lény él együtt. A fürge eszű tűzlány, Ember Lumen (Parázs) és a laza vízfiú,... több»