Csak néhány napja debütált a Netflix legújabb akciófilmje, A szürke ember, máris mindenki erről beszél. Nem meglepő, hiszen a film két főszereplője Ryan Gosling és Chris Evans, de mellettük láthatjuk Billy Bob Thorntont, Ana de Armast és Rege-Jean Page-et is. Ha ez nem lenne elég, akkor a legsikeresebb Marvel-mozik rendezőpárosa, Joe Russo és Anthony Russo rendezte a filmet, ami ráadásul egy bestseller regénysorozaton alapul.

A sztori egy egykori CIA-ügynökről szól, aki a legjobbak közt is a legjobbnak számít. Éppen ezért bízzák rá a legkeményebb küldetéseket is. Ő a szürke ember, aki egy küldetése során épp a saját munkaadóira nézve terhelő bizonyítékokra bukkan. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, hirtelen kegyvesztetté válik és mint ilyen, a fél világ a nyomába ered, hogy megölje. Közülük is a legveszélyesebb egy másik volt CIA-ügynök, aki mindenhová követi és feltett szándéka, hogy saját kezűleg végez vele.

Anélkül, hogy lelőnénk a film sztoriját és fináléját, legyen elég annyi, hogy a történet úgy ér véget, hogy azt könnyedén lehessen folytatni. Erre erősít rá az is, hogy a film alapjául szolgáló regényt író Mark Greaney már tizenegy kötetnél jár, a következő pedig jövőre várható. Ilyen szempontból tehát abszolút van miből folytatást forgatni.

És, ahogy ismerjük a Russo-fivéreket, ők is imádnak több filmből álló nagy univerzumokban gondolkozni, ahol az egyes mozik magukban is remekül működnek, de együtt egy nagy kerek történetet is képesek összeadni. Elég csak a Marvel-filmjeikre gondolni.

Márpedig azt a Russo-fivérek sem rejtik véka alá, hogy nagy vágyuk további filmekkel franchise-zá bővíteni A szürke embert. Alapjuk lenne rá, a tehetségük és a szándékuk is adott, aminek több interjúban is hangot adtak. Így már csak egyetlen kérdés maradt: az első film elég nagy siker arat-e a Netflixen ahhoz, hogy a legnagyobb streaming szolgáltató rábólintson a folytatásra. Ez egyelőre a jövő zenéje, de azért elég nagy tétben mernénk fogadni rá, hogy így lesz.