Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

A szürke ember (2022)

The Gray Man
Filmadatlap
 
35
Szereplők
18
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Ryan Gosling
Ana de Armas
Chris Evans
Ryan Gosling
Rege-Jean Page
Ryan Gosling
Ryan Gosling

Videók (2)

 
Kornél389640   2022. 08. 10.

legújabb vélemény

1
Akciónak oké, de amúgy miért?

Azon gondolkodom, vajon ki akarhatta elmesélni ezt a történetet? Ki gondolta azt, hogy egy újabb ugyanolyan CIA-s sztorit előad, amit a kilencvenes években hatvanezerszer láttunk? Itt a cselekmény csak egy alibi volt, hogy legyen valami halvány okunk megnézni, ahogy a főszereplők verekednek, lőnek egymásra, és dolgokat robbantanak fel, meg járművekkel mennek neki más dolgoknak. Az akciószegmensek egyébként jók voltak, szépen ki volt dolgozva a koreográfia, jól lett filmezve, abszolút működött a "bűnös élvezet katalizátor". Én a színészi teljesítménnyel is elégedett voltam, Chris Evansnak kicsit ugyan erőlködnie kellett, hogy utálja a néző, de szerintem jól vette az akadályt. Még a kötelezően megmentendő kislányt játszó színésznő is jó volt a kora ellenére, elhittem, hogy meg van ijedve. (Mert ugye ez volt a szerepe, meg volt ijedve a képernyő ideje 97 százalékában.) Néhol már-már paródiába hajló túlzások voltak a filmben, de akciófilmnek elment, kólás-chipses kikapcsolódás, de hogy a sztorira megnézés után már fél órával sem fogsz emlékezni, az biztos. A John Wickből legalább azt el tudjuk mondani, hogy meghalt benne egy kutya, de ebben még ennyi egyediség sem volt.

 
Solo   2022. 07. 26.

a nap véleménye

7
A szürke ember: John Wick és Bourne filmek matiné változata

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Örültem A szürke ember című filmnek, mert végre egy szinkronos kém-akció mozinak ülhettem neki, ami a James Bond, Jason Bourne, John Wick, Ethan Hunt filmek után egy új megközelítést jelenthetett. De sajnos nem jelentett. Inkább a John Wick és Bourn... teljes kritika»

 
BRANTON   2022. 07. 22.

a nap véleménye

5
Adrenalinbomba felsőfokon, avagy az év akciófilmje!

Két nap pihenő után visszatértem,s ahogyan ígértem,A szürke emberrel jövök. A filmet Anthony Russo és Joe Russo rendezték,akik nem ismeretlenek a néző számára. Ők szállították a Bosszúállók: Végtelen háborút és a Bosszúállók: Végjátékot. Nem szeretem... teljes kritika»

 
Tonyka   2022. 07. 24.

3
Nem hazudnak, tényleg fakó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kavarognak a gondolatok bennem, hogyan, és hol is kezdjem? Volt egyszer egy zseniális akció film korszak. Kaptunk Die Hard-ot, Utolsó cserkészt, Bad Boys-t, Utánunk a tűzözön, folytathatnám a sort Arnold, Sly nevével fémjelzett ikonikus darabokon át ... teljes kritika»

 
Eastern79   2022. 07. 22.

2
Szürke próbálkozás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Úgy látszik a Russo fivéreknek inkább a fantasy világában kellene maradnia ugyanis, A szürke ember azon túl, hogy elpuffogtatja az összes kémfilmes közhelyet, olyan blődségekkel fáraszt mint például egy gyorsvonatként száguldó villamos. Az akciójelenetek jól koreografáltak, és dicséretes az operatőri munka, de a közelharcoknál sokszor volt olyan érzésem, hogy oktatóvideót nézek és nem akciófilmet. Tovább rontotta a helyzetet, hogy a közhelyes, tipikus történetvezetés mellé a nagy nevek ellenére pocsék színészi teljesítményt kapunk. Ennél még egy szappanoperában is nagyobb átélést tanúsítanak a szereplők. Ryan Gosling hozza a tőle elvárhatót, Chris Evans láthatóan unja az egészet és övé az év legbénább bajusza cím is. Nem is értem hogy Russoék hogy tudtak ennyire unalmas forgatókönyvet összehozni, és összességében maga a produkció sem tud semmi maradandót hozzátenni a műfajhoz. Nekem csalódás volt, egy indokolatlanul hosszúra nyúlt vergődés.

 
Gábor390920   2022. 07. 25.

1

Átlagos akciófilm, a szokásos sablonokkal és a kötelező akciójelenetekkel, egy kicsit lapos végkifejlettel. Bár azt meg kell jegyezni, hogy a Prágában zajló akciójelenet eléggé ütősre sikeredett.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 07. 24.

2
Unalmas

Az előzetes alapján és a két főszereplőt látva sokkal jobbra számítottam. Semmi újat nem tudott hozni az akciófilmet szintjén. Némely jelenet annyira amatőrnek hatott, hogy simán a Film+-on is elmenne egy Asylum filmben. A történet nem volt egy nagy eresztés és a film hosszát is kicsit soknak találtam. Picit elpocsékolt időnek éreztem.

 

A film minden szereplője Tag Heuer órát visel, miután Ryan Gosling szerződést kötött a luxusmárkával.

(Hupka Adrián)
 

A főszerepet eredetileg Brad Pitt kapta volna, a rendezői feladatokat pedig James Gray-re bízták, aki azonban kiszállt a projektből. Christopher McQuarrie és Charlize Theron volt a következő jelölt, de ez az elképzelés is darabokra hullott.

(Hupka Adrián)
 

Chris Evans és a Russo testvérek a Bosszúállók: Végjáték után újra találkoznak. Ez lesz az első alkalom, hogy Evans főgonosz szerepet játszik a Russo-filmekben.

(Hupka Adrián)