2024.02.05 10:01 fankbringa Olvasottság: <100x
3

Szürke lövöldözés

Egy átlagos gyilkolászós film átlag feletti színészekkel, hogy egy átlagnézőt átlagosan szórakoztassanak. Ennél többet nehéz belelátni a filmbe.

Igazából nem tudom eldönteni, hogy a súlyos/halálos sebeket kapó főhős szimpla sétája csak egy filmes eszköz arra, hogy az igazhitű harcos rettenthetetlenségét, esetleg az igazság természetfeletti erejét szimbolizálja, vagy simán csak látványosnak gondolta a rendező, hogy belefér, ha a főhőst megszurkálják kicsit. Ez mostanában trend lett akciófilmekben, aminek nem örülök. Amiért nem ment át gagyiba, az az, hogy egy profi késes támadó ellen puszta kézzel még a rettenthetetlen hősünknek sincs esélye, hogy karcolás nélkül megússza.

Szürke lövöldözés

Az amerikai hős kultusza szinte minden filmben ott van. Mintha az amerikai nép egy középszerű csőcselék lenne, amit a hősök letarolnak. Az átlagember arcul nevetése ez, amivel minden nap találkoznak.

Számomra Regé-Jean Page alakítása volt kiemelkedő. Nagyon jól megtámogatott operatőri munkával sikerült kiemelni az ő kegyetlenségét, amivel a saját céljait valósítja meg. Bár hivatalosan Lloyd a főgonosz, ő is csak kiscserkésznek tűnik mellette. Chris Evans nekem tetszett. Az a béna pojáca kiszámíthatatlanság jól állt a szerepnek.

Igazából kevés szereplővel dolgozik a film, kicsit olyan, mint a szuperhősös filmekben, ahol elég néhány szereplő a teljes konfliktus kibontásához. Lőni mindenki tud. Van, aki pontosabban céloz és van, aki kevésbé. Vannak látványos robbanások, és van sok átlag dolgozó, akik pusztulnak, mint az állatok aszály idején.

A történet a szokásos egyszerű vonalvezetést követi. Elkezdenek lőni, és a végszónál befejezik. Néha átmennek verekedésbe. Nyitva minden lehetőség a folytatásra.

Esti kikapcsolódásnak megfelelő, hamar feledhető élményt kapunk.

akció | thriller

Egy Európában élő volt CIA ügynök megpróbálja megmenteni azoknak az életét, akik az ő kilétéről valójában nem is tudnak. több»

3