A trollok nekiestek a Marvel Kapitánynak

Még be sem mutatták a Marvel Kapitányt, az internetes véleményhuszárok máris nekiestek a film RottenTomatoes-on fentlévő adatlapjának, és rémes kommentekkel, illetve negatív pontszámokkal húzzák le a filmet.

Tekintettel arra, hogy ezek közül az emberek közül még egy sem látta magát a filmet, az erőfeszítés elég feleslegesnek tűnik – nem beszélve arról, hogy ettől még rajongók milliói fogják megnézni a filmet.

És hogy pontosan mi is a baja a kommentelőknek? Az, hogy Brie Larson nemrég hangot adott annak a vágyának, hogy a lehető leginkluzívabb módon tudjon nyilatkozni a sajtónak. A színésznőnek feltűnt, hogy jobbára főleg fehér férfiakkal találkozik a sajtótájékoztatókon, illetve javarészt ők csinálnak vele interjút. Egy évvel ezelőtt kezdett el arra figyelni, hogy a lehető legtöbbféle újságíróval tudjon találkozni, amikor sajtóútra megy: nem csak férfiakkal, hanem nőkkel is, illetve mindenféle származású újságíróval.

Ez természetesen kiakasztotta a közönség egy részét – és az egyik komment meg is jegyzi, hogy kíváncsi lett volna arra, amikor Robert Downey Jr. mondjuk azt találta volna mondani, hogy nem érdeklik a 40-es fehér nők véleményei, illetve nem akar fehér nőknek interjút adni – abból biztosan sokkal nagyobb botrány lett volna, míg a színésznő ezen kijelentése nemhogy nem lett botrány, de még pozitív visszhangot is kapott.

Ez természetesen nem az első eset, amikor az internetes véleményezők egy nekik nem tetsző dolog miatt esnek neki egy filmnek: remek példa erre nemrégiből a Star Wars: Az utolsó Jedik. Ez a film azzal haragította magára a közönség egy részét, hogy túl sok nő szerepel benne.

Ennek ellenére nem tűnik úgy, hogy emiatt fog bukni a film a mozikban – az viszont rettentően szomorú és bosszantó, ahogy és amit képesen nyilatkozni néhányan azért, mert a világ nem pont olyan, amilyet ők szeretnének.