Alighanem sokan már most barátkoznak a gondolattal, hogy a jövőben nem készül majd több Tarantino film. A rendező a karrierjével kapcsolatban ugyanis számos alkalommal elmondta, hogy összesen 10 filmet szándékozik készíteni.

Ez a szám azonban sokkal kevesebb lehet, mint azt eddig gondoltuk, hiszen a napokban adott interjújában Tarantino nyíltan beszélt jövőbeli terveiről. „Azt hiszem, hogy rövidesen az utam egy részének a végéhez érkezem. Úgy tudom elképzelni a továbbiakat, hogy könyveket és színdarabokat írok. Elképzelhetően tartom, hogy nem készítek 10 filmet, és ezen a ponton megállok. Egyelőre nem tudom, majd meglátjuk” – nyilatkozta a rendező.

Tarantino legutóbbi filmje rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, több kritika kiemelte, hogy a Volt egyszer egy Hollywood nem csupán a filmgyártás reneszánszának állít tiszteletet, hanem egyben összefoglalója Tarantino rendezői eszköztárának. A hírrel kapcsolatban a film egyik főszerepét alakító Brad Pitt is reagált:

„Nem hiszem, hogy blöffölt volna, szerintem halálosan komolyan gondolta mindezt. Más tervei vannak, mi pedig semmit sem tehetünk azon kívül, hogy búcsút veszünk tőle.” Pitt szerint Tarantino nélkül egy igencsak karakteres és jelentős rendezői formanyelvvel lesz szegényebb a filmes szakma.

Fontos azonban azt is megjegyeznünk, hogy korábban egy esetleges Django folytatással kapcsolatos híresztelések is felmerültek, illetve, hogy Tarantino rendezné az új Star Trek filmet, mindezzel kapcsolatban egyelőre viszont nincsenek megerősített információk. A Volt egyszer egy Hollywood pedig idén nyáron, augusztus 15-én érkezik a hazai mozikba.