Sharon Stone szerdán a Raising Our Voices gálaest nyitóbeszédében beszélt egészségi állapotának hosszadalmas javulásáról és azokról a kihívásokról, amelyekkel szembe kellett néznie az elmúlt években.

A rendezvényen a filmszakma képviselői a sokszínűség, egyenlőség, befogadás és hozzáférhetőség helyzetéről és jövőjéről beszéltek. Stone a 2001-ben elszenvedett agyvérzéséről is beszélt, elmondása szerint 1 százalék esélye volt csupán a túlélésre, a felépülése után ugyanakkor rendkívül nehéz volt újra munkát találnia.

“Hét évig lábadoztam, ezidő alatt pedig nem volt munkám. Amikor ez történt, nem szóltam senkinek sem, mert ha szólsz valakinek, akkor kiestél” - mondta a színésznő.

Stone egyúttal visszagondolt azokra az esetekre, amikor ki kellett állnia önmagáért. “Fájt, hogy fizetést kaptam. Fájt harcolni a stúdió vezetőivel. Fájt határokat szabni azzal kapcsolatban, hogy ki jöhet be a lakókocsimba, és mit kérhetnek; határokat azzal kapcsolatban, hogy nem akartam a szerződésemet egyszerűen a sminkes lakókocsimban aláírni azon a napon, amikor elkezdtem egy munkát. Fájt kimondani, hogy nekem is, mint minden vállalatnak, megvan a lehetőségem arra, hogy az ügyvédem elolvassa a szerződésemet, és hogy nem kell elkezdenem a munkát anélkül, hogy ne olvastam volna át a szerződésemet” - mondta a színésznő.

Stone hozzátette, hogy ez a “kiállá” gyakorta akadályozta abban, hogy megkapjon egy munkát. “Fontos számomra, hogy a sokszínűséget ne törölje el ez az anti-woke bullshit eszme az országunkban. Ez a demokratikus kísérlet nagyon sokat jelent” - tette hozzá Stone.