Alec Baldwint vád alá helyezhetik a lelőtt operatőr ügyében?

Jelenleg is folyik a nyomozás a Rust forgatásán történt tragikus baleset kapcsán, amelyben maga Alec Baldwin is érintett.

A múlt hét történt baleset az egész világot megrázta, a beszámolók szerint Alec Baldwin akaratán kívül halálosan megsebesítette a produkció operatőrét, Halyna Hutchinst. A nyomozás során ugyanakkor arra is fény derült, hogy Baldwin kezébe a segédrendező adta a fegyvert, aki találomra választott a három kikészített közül, majd biztosította a színészt arról, hogy nincs megtöltve.

Számos rendező és színész fejezte ki az elmúlt napok során együttérzését Hutchins hozzátartozóinak is Baldwin irányába, ugyanakkor jogi szempontból továbbra is fontos kérdés marad, hogy a színészt terhelheti bármilyen felelősség a jövőben.

A kérdésre David Ring ügyvéd válaszolt a People magazinnak adott interjújában: “Jelenlegi ismereteink szerint egyáltalán nem úgy tűnik, hogy bármilyen jogi eljárás indulhatna Alec Baldwinal szemben, mivel a kezébe adott fegyver ártalmatlanított, tehát feltételezhetően valakinek meg kellett erről bizonyosodnia, erre pedig joga van hivatkoznia” - mondta Ring.

Ring ugyanakkor azt is elmondta, hogy elkövetőként nem indulhat jogi eljárás a színésszel szemben, Baldwin azonban a Rust producereként is részt vett a munkálatokban, így felelősség terhelheti a forgatáson történtek miatt.